Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sekizinci Sınıf Öğrencilerinin TEOG Heyecanı

Bursa’da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavının ilk gününde 399 sınav merkezinde 39 bin 219 öğrenci iyi bir lisede okuyabilmek için ter döktü.8. sınıf öğrencilerinin girdiği ortak sınavlarının ilk oturumu bugün...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavının ilk gününde 399 sınav merkezinde 39 bin 219 öğrenci iyi bir lisede okuyabilmek için ter döktü.
8. sınıf öğrencilerinin girdiği ortak sınavlarının ilk oturumu bugün bütün yurtta yapıldı. 2 gün yapılacak olan sınavların ilk gününde Bursa geneli 17 ilçede öğrenciler Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlâk bilgisi derslerinden imtihana girdi. Her dersten toplam 20’şer soru sorulurken, her ders için öğrencilere 40’ar dakika süre verildi. Sabah saat 09.00’da başlayan sınavlar 11.20’de son buldu. Tüm Bursa’da sınav yapılan okullarda gün boyu ders yapılmadı. Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulurken, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemedi. Ortak sınavlarda öğrencilere A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verildi. Sınav süresi her ders için 40 dakika olarak ayarlandı. Öğrenciler sınavda ter dökerken öğrenci velileri de okul önlerinde beklerken ter döktü. Bazı veliler ise heyecanlı bekleyiş sırasında Kur’an-ı kerim okuyup evlatları için dua etti.
TEOG ortak sınavların perşembe günkü ikinci gün oturumları ise sırasıyla fen ve teknoloji, inkilap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden yapılacak. Yine ilk gün oturumunda olduğu gibi her ders için öğrencilerden 20’şer soruyu 40’ar dakikada cevaplamaları istenecek. Okullarda sınav günleri ders yapılmayacak. Merkezi sınavlar, 2016-2017 eğitim öğretim yılında ise birinci dönem Kasım 2017’de, mazeret sınavı ise Aralık 2017’de yapılacak.
SINAV SONRASI TERCİHLER ÖNEMLİ
Sınavın ilk gününde BÜTÜN öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Kükürtlü Ticaret Borsası Ortaokulu’na ziyarette bulunup, sınava katılan öğrenciler ve velilere başarılar diledi. TEOG sınavı sonrası tercihte bulunacak öğrenciler için tercih robotu hazırladıklarını belirten Sarıkaya, "Öğrencilerimiz kendilerine rehberlik edecek olan Temel Eğitim Sonrası Kariyer Danışmanlık sistemine http://bursa.meb.gov.tr/oges/ adresinden ulaşabilirler. Amacımız öğrencilerimizin tercihlerini en iyi şekilde yapmasıdır. Tüm öğrencilerimize ve onlara her zaman destek olan saygıdeğer velilerimize tekrar başarılar dilerim” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.