Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şeker hastalığından kurtulmayı dondurma yiyerek kutlayacak

Rusya’da Yaşayan Yusuf Argındoğan(solda) İsimli Vatandaş, Şeker Hastalığından Kurtulduktan Sonra Özlem Duyduğu Dondurmayı Çocuklariyla Birlikte Yiyeceğini Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şeker hastalığından kurtulmayı dondurma yiyerek kutlayacak
Rusya’da yaşayan Yusuf Argındoğan isimli vatandaş, şeker hastalığından kurtulduktan sonra özlem duyduğu dondurmayı çocuklarıyla birlikte yiyeceğini söyledi.
Rusya’nın Ulyanovsk şehrinde yaşayan ve 10 yıldır şeker hastası olan 46 yaşındaki Yusuf Argındoğan, Büyük Anadolu Hastanesi Çiftlik Şubesi Metabolik Cerrahi Merkezi’nde Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al’ın başarılı operasyonu ile şeker hastalığından kurtulmanın sevincini yaşıyor.
10 yıldır şeker hastalığını çektiğini belirten Argındoğan, “Bundan 3 ay önce kalbimde bir rahatsızlık hissetmeye başladım. Rusya’daki bir hastanede yattım ve bana kalbimde bir şey olmadığını ama şeker hastalığından dolayı damarlarımda hasar oluştuğunu söylediler. Şeker için 7 tane ilaç kullanıyorum. Ben de o zaman şeker hastalığından kurtulmak için karar verdim. Dr. Muzaffer Al ile bir tanıdığımız vasıtası ile tanıştım. Ameliyat olmadan önce şekerim 280-300’e kadar çıkıyordu. Ama ameliyat olduktan sonra ise 120-130’a kadar düştü. Şu anda hiçbir şeker ilacı kullanmıyorum. Şekerden kurtuldum ve en çok özlem duyduğum dondurmayı çocuklarımla birlikte yiyeceğim” dedi.
Argındoğan’a kapalı yöntemle metabolik cerrahi uyguladıklarının altını çizen Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al, “Hastamız Rusya’da yaşıyor. 10 yıldır şeker hastası idi. Çok sayıda ilaç kullanmasına rağmen yüksek seyreden şekerlerine bağlı kalp damarlarında hasar başlayan hasta ya kapalı yöntemle metabolik cerrahi yani tip 2 şeker hastalığı ameliyatı uyguladık. Ameliyattan 4 gün sonra kan şekerleri normale gelmiş ve ilaçlarını bırakmış olarak sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Bu yöntemle gerek yurt içi gerekse yurt dışından 300 yakın hastayı ameliyat ettik. Hastalarımız da ortalama yüzde 90 başarı sağladık. Bu hastalar insülin ve ilaç kullanmadan kan şekerleri dengede gidiyor. Pek çok hasta bunun yanında tansiyon ilaçlarını da bıraktı. Kolesterol ve yağ seviyeleri normale geldi. Hastalarımızda şeker hastalığına bağlı oluşan gözde kanama, bacak yaraları, halsizlik ve yorgunluk, bacaklarda uyuşma ve iktidarsızlık gibi pek çok problemi geriledi ve düzeldi. Gerek yurt içi gerekse yurt dışında ki tüm hastalarımızın takipleri merkezimizdeki metabolik cerrahi ekibimiz tarafından sürekli olarak yapılmaktadır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.