Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehzadeler’in dönüşüm projesi Bakan Özhaseki’ye sunuldu

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi makamında ziyaret ederek Şehzadeler ilçesini ilgilendiren yerinde dönüşüm projesi ile ilgili bir dosya sundu. Projenin son durumunu Bakan Özhaseki’ye...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2017 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehzadeler’in dönüşüm projesi Bakan Özhaseki’ye sunuldu

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi makamında ziyaret ederek Şehzadeler ilçesini ilgilendiren yerinde dönüşüm projesi ile ilgili bir dosya sundu. Projenin son durumunu Bakan Özhaseki’ye aktaran Başkan Çelik, Bakan Özhaseki’nin konuyla yakından ilgilendiği belirtti.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi makamında ziyaret ederek Manisa’nın en önemli projelerinden biri olan Şehzadeler ilçesindeki İshak Çelebi ve Dilşikar Mahallelerinin bir kısmı ile Kocatepe, Gediz ve Bayındırlık Mahallelerinin tamamını kapsayan yerinde dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ankara’da gerçekleşen ziyarette başkan Çelik’e AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca ve Başkan Danışmanı Atilla Efendioğlu eşlik etti. Ziyaret esnasında Bakan Özhaseki’ye yapılan çalışmaların son durumunu anlatan bir rapor sunan Çelik, projenin ilk ayağı olan jeolojik zemin etüdü yapımı, hali hazır harita üretimi ve hak sahipliği tespitlerinin yapılması için bu yılsonuna kadar ihaleye çıkılacağını ifade etti.

Bakan Özhaseki’nin, Bakanlık olarak projenin tamamlanması için gereken desteği sağlayacaklarını söylediğini ifade eden Başkan Çelik, “Şehzadeler Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana 5 mahallemizi ilgilendiren üzerinde çalıştığımız yerinde dönüşüm projesinin gerçekleşmesi için yoğun bir mesai sarf ediyoruz. Bu bağlamda geçtiğimiz gün Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Genel Müdürü Kemalettin Tekinsoy ile bir araya gelerek projemin son durumu ile ilgili hazırlamış olduğumuz dosyalarımızı ilettik. Kendisi de eski bir belediye başkanı olan değerli bakanımız projenin gerçekleşebilmesi için bakanlık olarak gerekli olan desteği sunacaklarını ifade etti. Şehzadeler Belediyesi olarak İshak Çelebi ve Dilşikar Mahallelerinin bir kısmı ile Kocatepe, Gediz ve Bayındırlık Mahallelerinin tamamında yapacağımız yerinde dönüşüm ile alakalı olarak bilindiği gibi riskli alan ilan edilmesi konusu Bakanlar Kurulunda kabul edilmiş ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından da imzalanmıştı. Projenin hayata geçirilebilmesi için projenin ilk ayağı olan, zemin etütlerinin yapılması, hak sahipliklerinin belirlenmesi, hali hazır haritaların hazırlanması, gayrimenkul değer tespitleri, eylem planı, nazım imar planlarının hazırlanabilmesi için teknik müşavirlik destek hizmet ihalesini nasip olursa bir iki ay içerisinde yaparak çalışmalara başlamak istiyoruz. Bu noktada ihale şartnamemiz hazır durumda gerekli eksiklikler giderildikten sonra ihalemizi yapacağız. Bu projemize katkıda bulunarak bakanlık nezdinde bütün takipleri yapan AK Parti Manisa Milletvekilimiz Recai Berber’e çok teşekkür diyorum” dedi.

Bakan Özhaseki ve Genel Müdür Tekinsoy’un sunulan dosyayla yakından ilgilendiğini ifade eden Başkan Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının projeyi desteklediğini söyledi. Ziyaret esnasında Başkan Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Manisa Mesir Macunu ve çeşitli hediyeler takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.