Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehrin göbeğinde mangal yakıp davul zurna çaldılar

Eskişehir Gürleyikliler Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği üyeleri, Gürleyik’in doğal güzelliğinin yakılan mangal ve semaverle yok olduğuna dikkat çekmek için, şehrin göbeğinde davul zurna eşliğinde mangal ile semaver...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehrin göbeğinde mangal yakıp davul zurna çaldılar
Eskişehir Gürleyikliler Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği üyeleri, Gürleyik’in doğal güzelliğinin yakılan mangal ve semaverle yok olduğuna dikkat çekmek için, şehrin göbeğinde davul zurna eşliğinde mangal ile semaver yaktı.
Hamamyolu Caddesi üzerinde dernek üyeleri, Gürleyik’in doğal güzel güzelliğinin yakılan mangal ve semaverlerle bozulmasına tepki göstermek için toplandı. Burada Gürleyik’i kirletenlere kırmızı kartlarını gösteren dernek üyeleri, mangal ve semaver yaktı. Bir dernek üyesi ise içki şişesini kırdı. Mangal sonrasında ise davul ile zurna çaldıran üyeler, yetkililerden destek istedi.
Konuyla ilgili konuşan Gürleyikliler Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Halit Gürsoy, tepkilerini dile getirmek için bu şekilde bir eylem düzenlediklerini belirterek, “Gürleyik hakkında AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay’ın yardımıyla koruma kararı çıkarttık. Koruma kararına rağmen mangal ve semaver yakılmaktadır. Biz bu konu hakkında yetkili makamlarının yardımını istiyoruz. Önlemlerinin arttırılmasını istiyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.