Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehitlik Alanları Ziyaretçi Akınına Uğruyor

18 Mart ve 24-25 Nisan törenlerinin ardından, Çanakkale şehitlik alanları yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin akınına uğruyor. Çeşitli organizasyonlarla hemen her gün Gelibolu yarımadasına gelen vatandaşlar, Çanakkale şehitlerini...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
18 Mart ve 24-25 Nisan törenlerinin ardından, Çanakkale şehitlik alanları yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin akınına uğruyor. Çeşitli organizasyonlarla hemen her gün Gelibolu yarımadasına gelen vatandaşlar, Çanakkale şehitlerini anıyor. Geçtiğimiz hafta sonu Kıbrıs’tan gelen bir grup da savaşta kaybettikleri yakınlarını andı.
KKTC’nin Gazimağusa kentinde yaşayan, aralarında Kıbrıs mücahitlerinin de bulunduğu grup Çanakkale’ye gelerek şehitlik alanlarını gezdi. 41 kişilik grup, tarihi yarımadadaki anıt ve şehitlikleri gezdikten sonra Şehitler Abidesi’ne geldi. Burada ziyaretlerini tamamlayan gruptan İbrahim Köklüoğlu, “Biz, ‘ayrı bir hükümet’ dediler, kabul etmiyoruz. Ana vatana bağlıyız. Bunu unutmayınız ki bugün bize anavatandan su geldi. Bu manevi olarak Türkiye’ye bağlandığımızı gösterdi. Biz de aynı savaşı 1974 Barış Harekâtı’nda yaptık. Buradaki durumu yakinen daha iyi biliyoruz. Burada ana vatanı kurtaran şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.
Kıbrıs’tan gelen vatandaşlar, Çanakkale ziyaretiyle çok mutlu olduklarını söylediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.