Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehitleri Anma Töreni

TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığı’nda 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir tören düzenlendi.Törene TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanı Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda misafir...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığı’nda 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir tören düzenlendi.
Törene TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanı Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda misafir katıldı. Törende konuşan Tuğgeneral Bacanlı, “Türk tarihi şüphesiz pek çok zaferlerle bezenmiştir. Bu zaferler içerisinde Çanakkale bizim için zaferlerin tacıdır. Çanakkale’de vatan ve ulus sevdası karşısında teknik üstünlük bütün anlamını yitirmiş, zafer mertlikle kucaklaşmış, ölüm şehit olmakla yüceltilmiştir. Yurdun dört bir yanından gelen Türk askerleri düşmanı titreten inancı ve süngüleriyle vatan toprakları uğruna seve seve ölüme koşmuşlardır. Bu toprakları vatan yapan, onun her karışını kanıyla ve canıyla yoğuran şehitlerimizdir. Onlar aynı zamanda millet olarak varoluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin ve vatan sevgimizin de ölümsüz kahramanlarıdır. Bu anlamda Çanakkale Zaferi harp tarihinin en büyük destanıdır. Çanakkale, Mustafa Kemal gibi büyük bir liderin tarih sahnesine çıktığı, Seyit Onbaşı’nın 230 okka gülle ile koca gemiyi sulara gömdüğü, 250 bin insanımızın şahadet mertebesine ulaştığı ve kurşunların havada çarpıştığı bir destan. Çanakkale’de Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmetçik’le kazanılan bu zaferle Türk milletinin özgüveni tazelenmiş, gönüllerdeki bağımsızlık meşalesi ateşlenmiş, ulus olma bilincinin tohumları atılmış ve Türk milleti bağımsızlığına kastedenlere karşı birlik olmuş ve ayağa kalkmıştır. Bizler, bu günde o neslin devamı olarak o yıllarda oluşturulan birleştirici, bütünleştirici, kucaklayıcı o üstün ruha her zamankinden daha fazla sahip çıkmak zorundayız. Son dönemde vatan topraklarımızda yaşanan olaylar ve terörün geldiği nokta hepimizi derinden üzmektedir. Ancak, ülkemizin birlik ve beraberliğini, gelişmesini istemeyen ülkeler ve onların maşası olan terör örgütleri geçmişte olduğu gibi bugün de emellerine ulaşamayacaktır. Vatanın bütünlüğünün ve güvenliğinin teminatı olan Türk Silahlı Kuvvetleri, iç ve dış terör odaklarına karşı birlik ve beraberlik içinde Çanakkale ruhu ve kararlılıkla mücadele etmektedir. Sonuna kadar da bu mücadeleye devam edecektir. Bugün, geçmişte yapılan hatalardan dersler çıkartmalıyız. Küçük kısır tartışmaları bir tarafa bırakmalıyız. Birlik, beraberlik duygularını güçlendirmeliyiz. Terörün hedeflediği kaos ortamına izin vermemeliyiz. Tüm milli güç unsurlarını en etkin bir şekilde kullanmalıyız. Çünkü ülke ve millet olarak bunların hepsini yapacak inanca, güce ve akla sahibiz. Bugün aramızda Cizre’de, Sur’da, Nusaybin’de, Silopi’de iç güvenlik harekatında canını feda etmeyi göze almış, kolunu, gözünü, bacağını kaybetmiş ama inancından ve vatan sevdasından asla vazgeçmemiş olan iç güvenlik yaralıları gazilerimiz ile Genelkurmay Başkanlığı’nın misafiri olarak Ankara’ya gelmiş olan şehitlerimizin aileleri bulunmaktadır. Onlar ülkemizin onur, gurur meşalesi ve başımızın tacıdır” dedi.
Bacanlı’nın konuşmasının ardından Özlem Üngör’ün seslendirdiği “Şehidim Marşı” şehit ailelerini ve gazileri duygulandırdı. ODTÜ Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ömer Turan ise, Çanakkale Savaşı’nın Türk tarihindeki önemini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Sonrasında bir şehit çocuğunun babasına yazmış olduğu mektubun Albay Erhan Altınok tarafından okunduğu video izlendi. Programın ardından TSK Ampute Futbol Takımı ile Beysukent Koleji arasında gösteri maçı yapıldı. Gösteri maçının akabinde Çanakkale Savaşı’nda Mehmetçiğin cephede yediği üzüm hoşafı ve yağlı buğday çorbası ikram edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.