Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi’nin Yıl Dönümü

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Çanakkale Zaferi’nin bir milletin gerektiğinde neleri başarabileceğinin dünya üzerindeki en somut örneğini oluşturduğunu belirterek, “Çanakkale Zaferi, hem kahramanlığın...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Çanakkale Zaferi’nin bir milletin gerektiğinde neleri başarabileceğinin dünya üzerindeki en somut örneğini oluşturduğunu belirterek, “Çanakkale Zaferi, hem kahramanlığın hem de birliğin sembolüdür” dedi.
Bayraktar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vatan topraklarını korurken can veren 250 bini aşkın şehidin neye mal olursa olsun Çanakkale’nin asla geçilmezliğini bütün dünyaya gösterdiğini vurgulayan Bayraktar, “Kahramanlık adına yazılan en büyük destanlardan biri olan Çanakkale, aynı zamanda bir milletin gösterebileceği en büyük dayanışmadır. Çanakkale kardeşlik, Çanakkale milli birlik ve beraberlik şuurudur. Çanakkale, vatan söz konusu olduğunda bu milletin topyekûn ‘bir’ olarak neler yapabileceğinin en güzel örneğidir. Bu bakımdan Çanakkale Zaferi, hem kahramanlığın hem de birliğin sembolüdür” dedi.
Çanakkale’de şehit düşen ecdadımızın vatan için hiçbir zorluk ve yokluk gözetmeden neleri gerçekleştirebileceğini ortaya koyduğunu belirten Bayraktar, şunları kaydetti:
“Ecdadımızın ‘Çanakkale geçilmez’ kararlılığı, bugün de bu milletin gerektiğinde bu aziz vatan için yapabileceklerinin rehberi ve güvencesidir. Bugün bu güzel ülkede şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklarda yaşıyorsak bunu Çanakkale başta kanları pahasına vatanı koruyan kahramanlarımıza borçluyuz. Bu hususu asla unutmamalı ve millet olarak hep bu idrak içinde olmalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale’de savaşan kahramanlarımız, bütün şehit ve gazilerimiz, kalplerimizin en müstesna köşesinde sonsuza kadar yaşayacaklar. Bu düşüncelerle bu toprakları vatan yapmak uğruna gerektiğinde gözünü kırpmadan canını feda ederek Hakk’a yürüyen bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.