Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehitler Abidesi’nde Türkiye haritası kareografisi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Şehitler Abidesi’nde 11’nci buluşmasını gerçekleştirdi. Öğrenciler, ortasında Türk bayrağı olan bir Türkiye haritası koreografisi yaptı.ÇYDD’nin, Türkiye genelindeki 106 şubesinden 2 bine yakın...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2017 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2017 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehitler Abidesi’nde Türkiye haritası kareografisi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Şehitler Abidesi’nde 11’nci buluşmasını gerçekleştirdi. Öğrenciler, ortasında Türk bayrağı olan bir Türkiye haritası koreografisi yaptı.

ÇYDD’nin, Türkiye genelindeki 106 şubesinden 2 bine yakın öğrenci, Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesinde bu yıl 11’nci kez bir araya geldi. Öğrencilere, ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş da eşlik etti. Namazgah Tabyaları ve Seyit Onbaşı Anıtını ziyaret eden ÇYDD gönüllüleri, daha sonra Şehitler Abidesi’ne geldi. Şehitler Abidesi önünde, ellerinde taşıdıkları Mustafa Kemal Atatürk, ÇYDD Kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan ve şuan ki Genel Başkan Prof. Dr. Aysel Çelikel’in portreleri ile toplanan gençler, burada bir kareografi gerçekleştirdi.

‘Mehmet Toprak Oldu’ şiirinden esinlenerek, Atatürk’e selam duran bir Mehmetçik figürü yapan gençler, daha sonra da ortasında ay - yıldız bulunan bir Türkiye haritası oluşturdu. Şehitlik gezisi için Abidede bulunan diğer vatandalar, gençlerin kareografisine alkışlarla destek verdi. Koreografi esnasında gençler, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, Andımızı ve İstiklal Marşı okudu. İstiklal marşı okunurken fenalaşan bir gence, arkadaşları destek oldu.

ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, “Gençlerimizin buraya gelirken ki amacı, bağımsızlık ve Kurtuluş Savaşı’nın yapıldığı yerleri görmek, Atatürk’ün Cumhuriyet’i ne pahasına, nasıl kurduğunu ve bu uğurda ölen şehitlerimizi anmak amacını taşıyor. Bu uğurda toprak olan Mehmetlerimize vefa ve saygı göstermek ve toprağın da bize vatan olduğundan hareketle bu vatanın bölünmesine kesinlikle izin vermeyeceklerini, bu uğurda çalışacaklarını haykırmak istediler” diye konuştu.

ÇYDD Çanakkale Şubesi Gençlikten Sorumlu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selma Kayalak ise, “ÇYDD olarak bu yıl 11’nci Çanakkale Şehitler Abidesi buluşmamızı gerçekleştiriyoruz. Türkiye genelinde bizim 106 şubemiz var. 106 şubemizdeki gençlerimiz bugün burada toplandı. Yaklaşık 1800 öğrenciyle geldik. Bu yılki temamızı ise ‘Mehmet Toprak Oldu’ şiirinden esinlenerek hazırladık. Bugün bizde, Atatürk’e asker olan ve Atatürk’e selam durmuş bir asker figürü yapalım istedik. Daha sonra ise ay yıldızlı Türkiye haritası yaptık. Çocuklarımız Türkiye’nin dört bir yanından geldiler ve haritalarda farklı noktalarda durdular” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.