Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Yüzbaşıya Askerlerinden Vefa

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, 2015 yılı Ağustos ayında PKK’lı teröristlerin Ayvalık Jandarma Karakolu’na düzenlediği saldırıda şehit olan Osmaniyeli Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan’a askerleri büyük vefa örneği gösterdi. Şehit...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, 2015 yılı Ağustos ayında PKK’lı teröristlerin Ayvalık Jandarma Karakolu’na düzenlediği saldırıda şehit olan Osmaniyeli Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan’a askerleri büyük vefa örneği gösterdi. Şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın silah arkadaşları, terhis olduktan bir gün sonra komutanlarının Osmaniye’deki mezarını ziyaret etti.
21 Ağustos tarihinde Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki görevli olduğu Ayvalık Jandarma Karakolu’nda PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan ve Osmaniye Garnizon Şehitliği’ne defnedilen Yüzbaşı Ali Alkan’ın, Beytüşşebap Ayvalık Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’ndan terhis olan 9 silah arkadaşı Osmaniye’ye geldi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi’ne gelen askerler, burada dernek başkanı Durmuş Öksüz’ü ve şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın babası Hasan Alkan ile bir araya gelerek taziyelerini ilettiler. Daha sonra Osmaniye Garnizon Şehitliği’ne giden ve üstünde Yüzbaşı Ali Alkan’ın fotoğrafı bulunan ve "Ali Alkan’ın askerleri" yazılı tişörtleri giyen askerler, Şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın mezarını ziyaret etti. Mezara çiçek bırakan askerler, komutanları için dua etti. Bu arada bazıları da gözyaşlarına hakim olamadı.
Terhis olan askerlerden Fazlı Çatal, ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada komutanlarına karşı vefa duygularını yerine getirmek için teskere aldıktan sonra ilk olarak şehit komutanlarının mezarını ziyaret ettiklerini söyledi. Çatışma anını da anlatan Çatal, "Komutanımız o sırada uçaksavar mevzisinde bulunuyordu. Bizim bulunduğumuz mevzilere roketli saldırı başlayınca mevzisinden ayrılarak yanımıza geldi ve bizi mevziden tahliye etti. Biz ayrıldıktan sonra mevzi yakınlarına düşen bir roket mermisinin şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu da ağır yaralandı. Çatışma bittikten sonra helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırılan komutanımız maalesef şehit oldu. Kendisi şehit oldu ancak mevziden çıkardığı 6 askerin hayatını kurtardı. Canımızı borçlu olduğumuz komutanımızı unutmamız mümkün değil. Komutanımızın timinde görevli 9 kişi terhis olur olmaz, evimize gitmeden önce komutanımızın ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan’ı Ankara’da ziyaret ettik. Daha sonra buraya gelerek mezarını ziyaret ettik. Buradan her birimiz memleketlerine dağılacak" dedi.
Şehit oğlunu ziyarete gelen askerlere teşekkür eden baba Hasan Alkan ise, "Oğlumun silah arkadaşlarının gelmesinden çok duygulandım ve gururlandım. Hepsinin ayaklarına sağlık" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.