Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Yüzbaşının Vefat Eden Babası Son Yolculuğuna Uğurlandı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlarda 27 Ocak 2016 tarihinde şehit düşen Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiga’nın bu sabah kalp rahatsızlığı sonucu vefat eden babası Yaşar Çiga, son yolculuğuna...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlarda 27 Ocak 2016 tarihinde şehit düşen Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiga’nın bu sabah kalp rahatsızlığı sonucu vefat eden babası Yaşar Çiga, son yolculuğuna uğurlandı.
Mersinli şehit Yüzbaşı Çiga’nın babası Yaşar Çiga, oğlunun toprağa vermesinden 3,5 ay sonra kalbine yenik düştü. Sur ilçesinde terör örgütü ile girdiği çatışmada 27 Ocak’ta şehit düşen ve 29 Ocak’ta Mersin’de binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlanan Yiğitcan Çiga’nın babası Yaşar Çiga, bir süre önce kalp rahatsızlığı geçirerek Mersin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Hastanede kalp ameliyatı geçiren baba Çiga, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak bu sabah hayatını kaybetti.
Şehit babası Yaşar Çiga için bugün Muğdat Camii’nde askerlerin de katılımı ile cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ile askeri yetkililer ve yakınları katıldı.
Törende, Yaşar Çiga’nın eşi Ayla Çiga, kızı Anacan Çiğa ve gelini Nadiye Çiğa ile birlikte kocasının tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. 3.5 ay önce evladını, bugün de kocasını kaybetmenin acısıyla bitkin düşen Ayla Çiga’yı yakınları teskin etmeye çalıştı.
Yaşar Çiga’nın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.