Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Yüzbaşı Toprağa Verildi

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde arazi arama ve tarama sırasında kayalıklardan düşüp şehit olan 31 yaşındaki bordo bereli Piyade Yüzbaşı Rıza Fırat, memleketi Adıyaman’da son yolculuğuna uğurlandı.Hatay’ın Dörtyol ilçesi kırsalında...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde arazi arama ve tarama sırasında kayalıklardan düşüp şehit olan 31 yaşındaki bordo bereli Piyade Yüzbaşı Rıza Fırat, memleketi Adıyaman’da son yolculuğuna uğurlandı.
Hatay’ın Dörtyol ilçesi kırsalında gece yapılan arazi arama ve tarama faaliyetleri sırasında kayalıklardan düşerek şehit olan Piyade Yüzbaşı Rıza Fırat’ın cenazesi Hatay’da düzenlenen törenin ardından Adıyaman’a askeri uçakla getirildi. Buradan baba ocağına son kez getirilen şehidin naaşına sarılmak isteyen yakınları sinir krizleri geçirdi.
Daha sonra şehidin naaşı Adıyaman Belediyesi Yeni Mezarlık Camii’ne getirildi. Camide kılınan ikindi namazının sonrasında cenaze töreni düzenlendi. Burada şehidin yakınları göz yaşları arasında Türk bayrağına sarılı şehidin tabutuna son kez sarıldı.
Törende konuşan Jandarma Yarbay Gurbet Keskin, “Birlik ve beraberliğimizi hedef alan, hain ve kalleş terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede, kahraman silah arkadaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Acımız çok derin ve sonsuzdur. Hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmüyoruz. Acımız ve hüznümüzü yüreğimize gömüyor, gözyaşlarımızı içimize akıtıyoruz. Hainleri sevindirmeyeceğiz. Net bir şekilde söylüyoruz ki, başaramayacaklar, kazanamayacaklar. Azmimiz ve mücadelemiz karşısında kendi oluşturdukları karanlıkta boğulup gidecekler” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından helallik istenmesinin ardından cenaze namazı kılındı. Sloganlar ve tekbirler eşliğinde omuzlara alınan şehidin naaşı şehitliğe götürülerek burada defnedildi.
Cenaze törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgenaral Zeki Aksakallı, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, askeri erkan, kamu kuruluşunun temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve şehidin yakınları katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.