Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Yüzbaşı Özdemir Son Yolculuğuna Uğurlandı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerin terk ettikleri binaya tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Kızıltepe Komando Taburu Bölük Komutanı Yüzbaşı Halil Özdemir (36), baba ocağı Mersin’in Tarsus...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerin terk ettikleri binaya tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Kızıltepe Komando Taburu Bölük Komutanı Yüzbaşı Halil Özdemir (36), baba ocağı Mersin’in Tarsus ilçesinde 10 binlerin katılımıyla, dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.
Şehit Yüzbaşı Özdemir’in cenazesi Mardin’den uçakla Adana’ya, buradan da karayolu ile öncelikle ailesinin yaşadığı Tarsus’un Şehitlertepe Mahallesi Kasım Ekenler Bulvarı’ndaki evine getirildi. Ailesi tarafından gözyaşlarıyla karşılanan şehit Özdemir için helallik alınmasından sonra cenaze namazı için şehidin naaşı askerler eşliğinde Tarsus Ulu Camii’ne getirildi. Musalla taşına konulan naaşa eşi Pınar Özdemir ve şehidin annesi Hürü sarılıp gözyaşı döktüler.
Cenaze namazının kılınacağı Tarsus Ulu Cami avlusu bayraklarla donatılırken, törene katılan binlerce vatandaş dualara eşlik ettiler.
Mersin Müftü Vekili Hasan Kün, şehit Özdemir’in cenaze namazını kıldırdı. Kün’ün helallik istemesi sırasında duygu dolu anlar yaşanırken, şehidin yakınları ayakta durmakta zorlandı.
Şehidin naaşı ilk olarak askerlerin omzunda cami dışında bekleyen tören arabasına konuldu. Yaklaşık 20 metre kortejin ardından top arabasına konularak götürüldüğü Tarsus Şehitliği’ne defnedildi.
2 çocuklu ailenin büyüğü olan 36 yaşındaki şehit Halil Özdemir’in, Tarsus Ulu Cami’deki cenaze törenine, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Mersin milletvekilleri Baki Şimşek, Serdar Kuyucuoğlu, Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ın yanı sıra binlerce Tarsuslu katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.