Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit yakınları ve gazilere devlet övünç madalyası verildi

Kahramankazan’da 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilere devlet övünç madalyası ve beratları törenle verildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Kahramankazan’da 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilere devlet övünç madalyası ve beratları törenle verildi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Belediye toplantı salonunda düzenlenen törende Kızılcahamam’daki şehit yakınları ve gazilere de devlet övünç madalyası ve beratları Ankara Valisi Ercan Topaca ve diğer yetkililer tarafından takdim edildi. Şehitler için okunan Kur’an tilavetiyle başlayan programda duygusal anlar da yaşandı. Bazı şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı. 31 ameliyat geçiren ve tedavisi halen süren Gazi Mustafa Zorova’ya ise övünç madalyasını Vali yanına giderek oturduğu yerde verdi. Vali Topaca programın sonunda fuaye alanına geçerek şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti, onlarla yakından ilgilendi. Madalya töreninde 81 şehit yakını ve gaziye devlet övünç madalyası ve beratları takdim edildi. Ankara Valisi Ercan Topaca törende yaptığı konuşmada Türk Milletinin rehavete kapılmaması gerektiğini ve bu ülkenin benzer ihanetleri birçok defa yaşadığını hatırlatarak, "FETÖ’nün ihaneti bizim yaşadığımız en büyük ihanetlerden birisidir. Bu devlet, birçoğunu büyük paralar vererek okuttu. Yurt dışlarına gittiler, yurt dışında okudular ama bizim için, milletimiz için, sizin için okumamışlar. Onlar kendilerini başka bir gelecek için, başka bir ülkenin amaçları için hazırlamışlar" dedi.

"15 Temmuz’da verilen mücadelenin arkasında yatan temel faktörün Allah’a olan inancımız, ona olan itimadımız ve tevekkülümüzdür" diyen Topaca, "O inanç olmasaydı hepimiz savrulur, bu ülkede paramparça olurduk. O inancı korumak, geliştirmek ve çocuklarımıza aktarmak konusunda kararlıyız. 15 Temmuz’da hepimize büyük bir ihanette bulundular. Bunun bedelini ödediler, ödeyecekler. Sayın Cumhurbaşkanımız ’İnlerine gireceğiz’ diyordu ya hakikaten inlerine giriyoruz. En büyüğünden en küçüğüne kadar ihanetin bedelini hepsi tek tek ödeyecek. Ama bunu yaparken de bir taraftan birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirecek tedbirleri alacağız" diye konuştu.

Törene Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Bestami Erkoç, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut da törene katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.