Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit yakınları bayram arefesinde şehitliklere koştu

Başkent’te şehit aileleri, Kurban Bayramı arefesinde Cebeci Askeri Şehitliği’ndeki yakınlarının kabirlerini ziyaret etti.Şehit yakınları Ramazan Bayramı arefesi nedeniyle Cebeci Askeri Şehitliği’ni ziyaret etti. Sabahın ilk saatlerinde...

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2016 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkent’te şehit aileleri, Kurban Bayramı arefesinde Cebeci Askeri Şehitliği’ndeki yakınlarının kabirlerini ziyaret etti.
Şehit yakınları Ramazan Bayramı arefesi nedeniyle Cebeci Askeri Şehitliği’ni ziyaret etti. Sabahın ilk saatlerinde şehitliği ziyaret eden aileler, şehit düşen oğulları, babaları ve eşlerinin kabirleri başında dua ederek, kabirlerini temizleyip çiçek koydular. Bazı şehit yakınları kabir başında gözyaşı dökerken, bazıları da çikolata, şeker ve lokum dağıttı.
Bayram arefesinde oğlunu ziyarete gelen şehit Astsubay Deniz Muyan’ın annesi Selver Kırat, “Neredeyse her gün oğlumu ziyarete geliyorum. Kabrine geliyorum, temizliyorum, oğlumla dertleşiyorum. O beni duyuyor. Geçenlerde tatile gittim orada duramadım, oğlum beni bekler, ziyaretine gidemedim diye. O bize gelemiyor, biz ona gidiyoruz. Allah hiçbir anneye evlat acısı vermesin. Anneler Günü’nde, Babalar Günü’nde, özel günlerde hep ben geliyorum. O bana gelemiyor, ben ona geliyorum” dedi.
Şehit Jandarma Er Zeki Özbek’in eniştesi Mehmet Özbek, “Her bayramda gelir ziyaretimizi yaparız. Bayramların haricinde de her Cuma ve Pazar gelir ziyaretimizi yapıp duamızı ederiz. İçimizdeki bir acı bu. Ama vatan, bayrak, millet uğruna şehit olduğu için fazla üzülmüyoruz, rahatız” ifadelerini kullandı.
“Ben bu taşı sevmeye gelmedim”
Şehit Astsubay Mehmet Uygun’un annesi Behiye Uygun’un söyledikleriyse yürekleri dağladı. Anne Uygun, “Benim yavrum daha 1 buçuk yıllık evliydi, birbirlerine doyamadılar. 27 yaşında ayrıldı benden. Ben bu taşı sevmeye gelmedim. Allah buna sebep olanları bildiği gibi yapsın. ‘Benim yavrum vatansız büyüyemez, babasız büyür’ dedi eşinin doğumuna gelemedi. Benim yavrum küçüklüğünden beri vatanım, toprağım, ezanım dedi. Her gün yavrumun kabrine geliyorum. Akşam serumla duruyorum, sabah buraya geliyorum. Ben oğlumun kaşına, gözüne, saçının teline kıyamazdım” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.