Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Uzman Onbaşı İçin Bitlis’te Tören Düzenlendi

Bitlis’te, Tatvan-Van karayolunda güvenlik tedbiri alırken teröristler tarafından açılan ateşte şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı için tören düzenlendi.Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı silah arkadaşlarının omuzlarında...

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bitlis’te, Tatvan-Van karayolunda güvenlik tedbiri alırken teröristler tarafından açılan ateşte şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı için tören düzenlendi.
Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı silah arkadaşlarının omuzlarında Bitlis İl Jandarma Komutanlığı önünde düzenlenen tören alanına getirildi.Şehidin özgeçmişinin okunduğu törende bir konuşma yapan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, “Birileri harita hazırlıyor birileri de fareler gibi mağaralarda ve inlerde kaçarak kahpece diyebileceğimiz bu tür eylemlerle bizleri üzüyor. Ama o etek giyerek hizmet ettikleri efendilerinin çizmiş oldukları haritaları, büyük Türkiye ve onun kahraman ordusu, polisi, korucusu ve millet olarak onlara etek yapacağız” dedi.
Vali Ahmet Çınar, “Tarihin şu kritik dönemlerinde bundan 100 yıl Çanakkale’ye gelen toplumlar, devletler ve zihniyetler, bugün de aynı amaç ve hedefle Türkiye’yi bölmek, parçalamak ve özgürlüğümüz elimizden almak istiyorlar. Hepimiz biliyoruz ve görüyoruz ki bahsettiğimiz bu egemenler kendi kafalarına göre haritalar hazırlıyorlar. Onlara uşaklık yapan Müslüman, gavur, ufak ve büyük bütün örgütler de ahmakça, ahlaksızca, haysiyetsizce, insanlığın, Müslümanların ve ülkemizin geleceğini mahvetmek için uğraşıyorlar, huzurumuzu da kaçırıyorlar. Birileri harita hazırlıyor birileri de fareler gibi mağaralarda ve inlerde kaçarak kahpece diyebileceğimiz bu tür eylemlerle bizleri üzüyor. Ama o etek giyerek hizmet ettikleri efendilerinin çizmiş oldukları haritaları, büyük Türkiye ve onun kahraman ordusu, polisi, korucusu ve millet olarak onlara etek yapacağız. Onların eteklerinin altına etek giyerek sığınan içimizden çıkan bu hainler, hiçbir zamanda emellerine de ulaşmayacaklar. Bunu herkes çok iyi biliyor, görüyor. Yeter ki Çanakkale ve tarihin her dönemindeki gibi şehit olmayı bilen, gerektiğinde canını feda eden evlatlarımız olsun, hiçbir zaman geleceğimizden endişemiz olmayacaktır. Şehidimize Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.
İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba’nın dua etmesinin ardından şehidin naaşı memleketine gönderilmesi için Muş Havaalanı’na sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.