Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Uzman Çavuş Cantürk Memleketi Giresun’un Espiye İlçesi’nde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı’na düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk, memleketi Giresun’un Espiye ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.Şehit uzman...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Hani ilçesinde teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı’na düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk, memleketi Giresun’un Espiye ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit uzman çavuş için ilçedeki Merkez Ulu Camii’de öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlenirken, tören alanına gelen şehidin babası Ali Cantürk taziyeleri kabul etti. Sözlüsü Aylin Şensöz’ün Giresun İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk’ten isteği ise herkesi duygulandırdı. Şensöz “Beni de asker alın, ben de şehit olmak istiyorum” feryatları yürekleri dağladı. Şehidin 3 silah arkadaşının da cenazeye geldiği öğrenilirken, baba Ali Cantürk oğlunun nizamiyedeki görevi sırasında karakola yaklaşan 2 aracı fark ederek durdurduğunu ve araçlara doğru ilerlediği sırada araçlarda bomba olduğunu anlayarak “Bomba” diyerek bağırdığını ve böylece çok sayıda can kaybının önüne geçtiğini söyledi.
Cenaze namazını İl Müftüsü Muhittin Oral kıldırırken, cenaze namazına şehidin yakınlarının yanı sıra Giresun Valisi Hasan Karahan, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Mustafa Doğru, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali İhsan Ersoy ile 10 binin üzerinde vatandaş katıldı. Cenaze namazı sonrasında şehit uzman çavuşun cenazesi Espiye İlçesi’nin Kayadibi köyü’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.