Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Üsteğmen gözyaşları arasında toprağa verildi

Şırnak Uludere’de şehit olan Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal, memleketi Malatya’da gözyaşları arasında toprağa verildi.Şırnak’ın Uludere ilçesinde PKK’lı teröristlerce şehit edilen Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal (36) için memleketi...

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak Uludere’de şehit olan Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal, memleketi Malatya’da gözyaşları arasında toprağa verildi.
Şırnak’ın Uludere ilçesinde PKK’lı teröristlerce şehit edilen Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal (36) için memleketi Malatya’da askeri cenaze töreni düzenlendi. Malatya Şehir Mezarlığı’nda öğle namazı sonrası düzenlenen cenaze törenine Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Garnizon Komutanı ve Kurmay Başkanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehidin 5 yaşındaki oğlu Yusuf Erkan olanlardan habersiz amcası Mustafa Ünsal’ın kucağında etrafı izlerken, şehidin eşi Fatma Ünsal ile anne ve babası güçlükle ayakta durabildi. İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından dua yapıldığı sırada şehidin oğlunun tabuta bakması yürekleri dağladı.
İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı tekbirlerle top arabasına taşındı.
Bu sırada şehit eşinin tabutuna sarılan Fatma Ünsal, “Allah’ım sen bana yardım et. Sensiz ne yapacağım ben” diyerek ağıt yaktı. Kürtçe ve Türkçe ağıtların yükseldiği cenaze töreninde şehit Üsteğmen Ünsal’ın naaşı Garnizon Şehitliği’nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Defin işlemlerinin ardından askeri manga tarafından saygı atışı yapıldı. Şehidin tabutuna sarılı Türk bayrağı Vali Toprak tarafından şehit babası Hüseyin Ünsal’a verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.