Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’a İstanbul Adliyesi’nde Anma Töreni

İki terörist tarafından odasında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, ölümünün birinci yılında İstanbul Adliyesi’nde düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan Başsavcı Hadi Salihoğlu, savcının şehit edilmesi olayına...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’a İstanbul Adliyesi’nde Anma Töreni
İki terörist tarafından odasında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, ölümünün birinci yılında İstanbul Adliyesi’nde düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan Başsavcı Hadi Salihoğlu, savcının şehit edilmesi olayına ilişkin soruşturmada DHKP-C’nin 9 yöneticisi hakkında kırmızı bülten çıkarıldığını söyledi.
Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz yerleşkesinde gerçekleşen tören, adliye binasının atrium alanında yapıldı. Törene İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul il emniyet müdürü Mustafa Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı, şehit savcının babası Hakkı Kiraz, Başsavcı vekilleri, savcılar, hakimler, avukatlar ve adliye personeli katıldı.
“NİCE ASLAN GİBİ VATAN EVLATLARI ŞEHİT OLDU, ŞEHİT OLACAK”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu bir konuşma yaptı. Başsavcı Salihoğlu, savcı Selim Kiraz’ın şehit edilmesinden dolayı hep birlikte acı ve ıstırap duyduklarını belirterek, “Ülkemiz üzerinde oynanan terör ve hainlik devam ediyor. Bu süre içerisinde nice aslan gibi vatan evlatları şehit oldu, şehit olacak. Türk bayrağının ilelebet dalgalanmasını ve yükseklerde durmasını sağlayacak. Bu acı olay asla bizleri adalet yolundan döndürmeyecektir. Acımasız insanlık düşmanı katillerle mücadelemizi de bir adım geri attırmayacaktır” dedi.
SORUŞTURMADA 9 ŞÜPHELİ HAKKINDA KIRMIZI BÜLTEN KARARI
Savcı Kiraz’ın şehit edilmesine ilişkin yürütülen soruşturma hakkında da bilgiler veren Başsavcı Salihoğlu, “Gelinen son aşamada dosyada toplanan delillere göre yasadışı DHKP-C silahlı terör örgütünün yöneticisi olan ve yurtdışından yaşayan 9 şüpheli hakkında kırmızı bülten ve iadelerinin temini bakımından tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldığını bilgilerinize sunarım. Şüpheli ve şüphelilerin tespiti çalışmaları aynı titizlikle devam edecek. Gerektiği cezayı adalette karşılarında bulacaklardır. Sevgili şehidimizin bizlere mirası olan değerli ailesi, evlatları, hiçbir zaman unutmasınlar ki bu camia sonuna kadar onlarla birlikte ve onların acısını tam taze yaşamaktadır. Sevgili şehidim ruhum burada, ona inanıyorum. Seni unutmayacağız, unutturmayacağız ve büyük Türk milletinin insanlık düşmanı olan terörü yeneceğini ülkemizin huzur ve barışını kimsenin bozamayacağını söyleyerek hepinize saygılarımızı sunuyorum” diye konuştu.
ŞEHİT SAVCININ ÇALIŞMA MASASINA KARANFİL BIRAKTILAR
Konuşmanın ardından, savcı Kiraz’ın şehit edildiği çalışma odasına çıkıldı. Başsavcı Salihoğlu, baba Hakkı Kiraz ve Vali Vasip Şahin, şehit savcı Kiraz’ın çalışma masasına karanfil bırakarak dua ettiler.
ŞEHİT SAVCI ADINA KÜTÜPHANE OLUŞTURULDU
Daha sonra adliyenin birinci katında şehit savcı Mehmet Selim Kiraz adına oluşturulan kütüphanenin açılışı yapıldı. Kurdele kesim töreninin ardından kütüphane gezildi.
Öte yandan, adliyenin D girişi önünde oluşturulan alanda, şehit savcı Kiraz için lokma döküldü. Dökülen lokmalar adliyeye gelen vatandaşlara ikram edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.