Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Trabzon’da Anıldı

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, teröristler içinde adaleti öngördüklerini belirterek, “Şunu herkes unutmasın biz yargı mensupları olarak şiddete ve teröre karşı kararlı duruşumuzu asla değiştirmeden buna karşı mücadeleyi...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Trabzon’da Anıldı
Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, teröristler içinde adaleti öngördüklerini belirterek, “Şunu herkes unutmasın biz yargı mensupları olarak şiddete ve teröre karşı kararlı duruşumuzu asla değiştirmeden buna karşı mücadeleyi en üst seviyede yapacağımızı herkes bilsin” dedi.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın görevi başında şehit edilişinin 1. yıl dönümü dolayısıyla Trabzon Adalet Sarayı önünde tören düzenlendi. Törene, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Turan Ahmet Taşkaya, Trabzon Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Akbulut’un yanı sıra adliyede görev yapan hakimler, savcılar, adliye personeli ile Trabzon Barosu’na mensup birçok avukat katıldı.
Törende bir konuşma yapan Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, “Bundan yaklaşık tam 1 sene önce bugün saat 12:10 sıralarında İstanbul Adliyesi Çağlayan yerleşkesinde benim sınıf arkadaşım, çok değerli meslektaşımız Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz yapmış olduğu görev dolayısıyla hainlerin ve kalleşlerin saldırısına maruz kalmak suretiyle önce rehin alınmış arkasından ilerleyen saatte teröristlerden çıkan kurşun sonucu şehit olmuştur. Yargı olarak bu aldığımız ilk darbe değildir. Daha öncede benzer şekilde yargı mensuplarına yönelik saldırılar olmuştu. Ama ilk defa görevinin başında ve yaptığı görevle bağlantılı bir yerde bir Cumhuriyet Savcısı görevi dolayısıyla şehit oldu. Aslında burada birçok mesaj almak gerekiyor. Sonuçta adalet sarayları, adalet kurumları, mahkemeler insanlarımızın en son başvurmak zorunda oldukları, artık gidecek kapısının kalmadığı ve ben hakkımı ancak burada elde edebilirim diyerek başvurdukları yerdir. Dünyanın her tarafından kabul gören bir anlayışla çocuklara, kadınlara dokunulmadığı gibi yargı mensuplarına da dokunulmaz gibi bir kabul anlayışı var. Buna rağmen hain eller, hain düşünceler yargıya karşı ve yargı özelinde milletimize karşı böyle bir saldırıyı gerçekleştirdiler, bir arkadaşımızı şehit verdik. Tabi çok üzüntülüyüz” şeklinde konuştu.
“Çünkü bizler görevimizi yaparken toplumun bütün kesimlerine adalet dağıtmakla meşgulüz, biz terörist içinde adaleti öngörüyoruz” diyen Kutanoğlu, “O da insan o da Allah’ın yarattığı bir kul. Ancak eylem ve işlemleri davranışları suç teşkil ediyorsa eyleminin karşılığını vermek de elbetteki bizim görevimiz. Biz bu uygulamamızı teröre ve terörist eylemlere karşı duruşumuzu dün olduğu gibi bugünde, yarında kararlı bir şekilde o duruşumuzu göstereceğiz. Tabi böyle bir coğrafyada yaşıyorsanız ister istemez ulusumuzun egemenliğini ortadan kaldırıcı girişimler olacaktır. 1071’den beri bu saldırılar oldu, yakın dönemde de oldu, bundan sonrada inşallah olmaz ama maalesef böyle güzel bir yerde yaşıyorsanız herkesin gözü burada, dolayısıyla herkesin dikkatli olması gerekiyor. Artık hiç kimse terörist eylemde bulunan kişi veya gruplara karşı değişik sebeplerle bu bana yakın anlayışından vazgeçmesi gerekiyor. Yani herkesin benim teröristim iyidir anlayışından vazgeçip terörist eylemi, suç teşkil eden eylemi kim gerçekleştirirse gerçekleştirsin ona karşı toplumun bir duruş sergilemesi gereği ortaya çıkıyor. Belki bu gibi acı olaylar bunları hatırlatmak için bir vesile, sebep oluyor” ifadelerini kullandı.
"KARARLI BİR TERÖRLE MÜCADELE HAREKETİ VAR"
Kararlı bir terörle mücadele hareketi olduğunu dile getiren Kutanoğlu, “Devletimizin özellikle son dönemde Güneydoğu Bölgesinde yapmış olduğu kararlı bir temizlik hareketi var. Bunu yaparken vatandaşı kazanma merkezli ama terörle mücadeleyi en üst seviyede yargı kurumlarıyla, güvenlik kurumlarıyla, idari kurumlarla koordineli bir şekilde yapan çok güzel net bir anlayış var. Artık ülkede şiddetin bitmesini istiyoruz. Şiddet kime karşı olursa olsun, neye karşı olursa olsun, bu sadece yargı mensuplarına karşı olması önemli değil, sağlık çalışanlarına, eğitim çalışanlarına, serbest teşebbüse karşı, iş dünyasına karşı, kime olursa olsun şiddetin her türüne karşı bir duruş sergilememiz gerekiyor. Ben bu vesileyle rahmetli Savcımız Mehmet Selim Kiraz özelinde, geçmişte şehit verdiğimiz bütün yargı mensuplarına, bütün kamu görevlilerine, yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Şunu herkes unutmasın; biz yargı mensupları olarak şiddete ve teröre karşı kararlı duruşumuzu asla değiştirmeden buna karşı mücadeleyi en üst seviyede yapacağımızı herkes bilsin. Herkes bunun farkında olsun. Bu konuda herkesin, bütün yurttaşlarımızın da duyarlılık göstermesini arzu ediyorum. Bu programa, bu anmaya iştirak etmek suretiyle buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Yine bu vesileyle dün belki geçen sene bugün meydana gelen olayın intikamını almak için Tunceli Adliyesi’ne saldırı düzenlemek isteyen ve etkisiz hale getirilen terörist eylem dolayısıyla Tunceli’de bulunan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Allah hepimizi korusun” diye konuştu.
Konuşmanın sonunda şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ve şehit verilen yargı mensupları ile bütün şehitler için katılımcılar tarafından dua okundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.