Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Polisler Son Yolculuklarına Uğurlandı

Vezneciler’deki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Kadir Cihan Karagözlü ve Gökhan Topçu gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı. Şehitlerin cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vezneciler’deki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Kadir Cihan Karagözlü ve Gökhan Topçu gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı. Şehitlerin cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.
Vezneciler’de çevik kuvvet aracının hedef alındığı terör saldırısında 6 polis şehit düşmüş, 5 sivil hayatını kaybetmiş, 36 kişi de yaralanmıştı. Şehit olan polis memurlarından 9 aylık evli Kadir Cihan Karagözlü ve Gökhan Topçu için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Şehitlerin yakınları cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Şehit polis memurlarının cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li Gürsel Tekin, şehit Kadir Cihan Karagözlü’nün babası Zeki Karagözlü, ağabeyi Yasin Karagözlü, Gökhan Topçu’nun anne babası ve yakınları katıldı.
Şehit polis memurlarının cenaze namazını ise İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran kıldırdı. Rahmi Yaran, iki şehit için ayrı ayrı helallik istedi. Cemaat ise hep bir ağızdan şehit polis memurları için halellik verdi. Alınan helalliklerin ardından şehit polisler için cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından yapılan dualardan sonra şehit polislerin cenazesi meslektaşlarının omzunda top arabasına taşındı. Şehit Kadir Cihan Karagözlü ve Gökhan Topçu’nun cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.