Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Polisin Ailesine Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Verildi

Diyarbakır’da 2014 yılında geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis memuru Ahmet Yildirim’in ailesine Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından devlet övünç madalyası ve beratı verildi.2006 yılında polis olan Ahmet Yildirim, Diyarbakır...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da 2014 yılında geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis memuru Ahmet Yildirim’in ailesine Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından devlet övünç madalyası ve beratı verildi.
2006 yılında polis olan Ahmet Yildirim, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli iken, 16 Ağustos 2014 tarihinde geçirdiği trafik kazasında şehit oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile gönderilen devlet övünç beratı ve madalyası Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş tarafından, şehidin üç yaşındaki oğlu Mustafa Celal Yildirim ve eşi Ayşe Yildirim’e takdim edildi.
Adıyaman Valiliği brifing salonunda gerçekleştirilen devlet övünç madalyası ve beratı takdim törenine Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Jandarma Garnizon Komutanı İbrahim Koyuer, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, kurum ve kuruluş temsilcileri, polis ve askerler katıldı. Şehidin eşi Ayşe Yildirim ve oğlu Mustafa Celal Yildirim’in yanı sıra şehidin kayınvalidesi Fatma Kaymak, Kayınbabası Celal Kaymak madalya ve berat töreninde katıldı.
Şehidin üç yaşındaki oğlu Celal Yildirim, salondakilerin ilgi odağı oldu. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş tarafından şehidin oğluna verilecek olan madalya ve berat, Celal Yildirim adına annesi Ayşe Yildirim’a verildi.
Törende konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, “Şehidimizin geride bıraktığı en değerli varlı olan sizler devletimizin ve milletimizin emanetlerisiniz. Devlet olarak her zaman yanınızdayız. Asla yalnız olmayacaksınız.Şehitlik ve gazilik milletimizin ulaşabileceği en yüce makamdır. Peygamberimiz ‘Allah rızası için sınırda bir gece nöbet tutmak, beklemek, dünyadan ve dünyadaki amellerden daha hayırlıdır’ buyurmaktadır. Zaten bu iman ve inanç bizlere ölümün acısını unutturuyor, bizlere dayanma gücü vermektedir. Bizler bugün bu topraklarda huzur ve esenlik içerisinde yaşıyor isek, bunu vatan için canlarını feda etmekten çekinmeyen kahraman şehitlerimize borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Bu gün bizlere düşen bu cennet vatanımıza bir arada, kardeşçe yaşamak ve ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaktır” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.