Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Polis Müdürü İçin İstanbul Emniyetinde Tören Düzenlendi

Sultanbeyli’deki silahlı saldırıda şehit düşen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törende konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sultanbeyli’deki silahlı saldırıda şehit düşen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törende konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin “Yer yüzünde hiçbir güç, hiçbir üst akıl devletimizin bekasına, milletimizin istikbale yürüyüşüne engel olamayacak” dedi.
Sultanbeyli’de polis karakoluna yönelik bombalı araçla düzenlenen saldırının ardından olay yerinde çalışmalarını yürüten polislere yönelik yapılan silahlı saldırıda şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken’in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Burada düzenlenen törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile şehit polisin yakınları ve meslektaşları katıldı.
Şehit Müdür Beyazıt Çeken’in kızı ve yakınları bir süre tabutun başına gelerek son kez babasının tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu.
Törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, “Bu hainler, semalarımızda al bayrağımızın düşeceğini düşünüyorlarsa, ülkemizin bölünebileceğini hayal dahi ediyorlarsa, bilsinler ki; ulaşmak istedikleri emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklar” dedi.
Altınok şöyle konuştu: “Ülkemizin birlik, beraberliğine yönelik bu tür hain saldırılar polis teşkilatımızın gözünü korkutmamış, korkutamayacaktır. Polislerimiz bugün olduğu gibi yarın da canları pahasına mücadelesine devam edecektir. Bu hainler, semalarımızda al bayrağımızın düşeceğini düşünüyorlarsa, ülkemizin bölünebileceğini hayal dahi ediyorlarsa, bilsinler ki; ulaşmak istedikleri emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklar. Şehidimizin değerli ailesi, değerli evlatları; hepimizin başı sağ olsun. Şehitlik yüce dinimizde peygamberlikten sonra gelen en yüksek manevi mertebedir. Şehitlik hakka yürümenin en güzel şeklidir. Onların vatanımız uğruna canlarını verdikleri birlik beraberlik kardeşlik duyguları bizi hiçbir zaman birbirimizden ayıramayacaktır.”
Törende bir konuşma yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin ise “Yer yüzünde hiçbir güç, hiçbir üst akıl devletimizin bekasına, milletimizin istikbale yürüyüşüne engel olamayacak” dedi.
Sorumluların en yakın zamanda yakalanarak hukuk önüne çıkarılacağını belirten Vali Şahin daha sonra şöyle konuştu: "Bir süredir ülkemizde terör örgütlerinin hain saldırılarına şahit oluyoruz. Bu saldırlarda onlarca vatandaşımızı kaybettik, bir o kadar da güvenlik mensubumuzu ve askerimizi şehit verdik. Ülkemizin varlığı, birliği ve dirliği üzerine hesap yapanların maşa olarak kullandığı terör örgütlerinin fırsat bulduklarında güvenlik kuvvetlerimize haince ve kalleşçe saldırıda bulundukları günleri yaşıyoruz. Terörün mantığı yoktur, teröristin taşıdığı hiçbir değer yargısı yoktur. Bu hainlerin terör eylemleri ile devletimize ve milletimize dayatıp, sonuç alabileceğini zannettiği hiçbir amacı ve iddiası da yoktur. Hiçbir zaman hain emellerine ulaşamayacaklarını bir kez daha belirtmek isterim. Mutlaka ama mutlaka hainlerin sonu hüsran olacaktır. Yeryüzünde hiçbir güç, hiçbir üst akıl devletimizin bekasına, milletimizin istikbale yürüyüşüne engel olamayacak, milletimizin birlik ve beraberliğini, kardeşliğini bozamayacak. Vatan dediğimiz ve canımızdan aziz bildiğimiz ve canımızdan aziz bildiğimiz bu topraklarda barış ve huzur içerisinde yaşamamıza engel olamayacaklar. Dün gece Sultanbeyli Polis Merkezimizde Fatih Polis Merkezi’ndeki menfur saldırıda görevini yapmak için giden mesai arkadaşım Beyazıt Çeken hain ve kalleşçe şehit edildi. Biz bu toprakları vatan yapmak için millet olarak binlerce şehit verdik. Vatanımızı savunmak için bir o kadar da şehit veririz. Bundan kimsenin şek ve şüphesi olmasın. Bu hain saldırıyı cesaretlendiren kararlaştıran ve gerçekleştirenler en kısa sürede hukuk önünde hesap vereceklerdir."
Düzenlenen törenin ardından şehit polisin cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Konya’ya gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.