Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Polis Memuru Ahmet Çam Parkı açıldı

VAN (İHA) – Van’ın İpekyolu ilçesinde 2016 yılında bölücü terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit olan Polis Memuru Ahmet Çam’ın adının verildiği park törenle hizmete açıldı.Vali Mithat Mahallesi 1409 Sokak üzerinde İpekyolu...

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehit Polis Memuru Ahmet Çam Parkı açıldı

VAN (İHA) – Van’ın İpekyolu ilçesinde 2016 yılında bölücü terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit olan Polis Memuru Ahmet Çam’ın adının verildiği park törenle hizmete açıldı.

Vali Mithat Mahallesi 1409 Sokak üzerinde İpekyolu Belediyesi tarafından inşa edilen parkın açılış; Vali Murat Zorluoğlu ve şehidin memleketi olan Ankara’nın Çubuk ilçesinden gelen aile üyeleri ile protokolün katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ve sonrasında parkın yapılış aşamalarını anlatan sinevizyon ile devam eden tören, Şehit Polis Memuru Ahmet Çam’ın biyografisinin okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından ise protokol konuşmaları ile sürdü.

Törende konuşan Vali Zorluoğlu, Van’da cesaretiyle, gözü pekliğiyle ve çalışkanlığıyla hatırlanan şehidimiz Ahmet Çam ve tüm şehitlerimize Yüce Mevla’dan rahmet dileyerek sözlerine başladı. Memleketimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, huzur ve güvenliği için verilen mücadelenin çok daha büyük gayretle yürütüldüğünü belirten Vali Zorluoğlu, “Sizleri temin etmek isterim ki; bu şehirde, bu şehrin dağlarında, yaylalarında ve köylerinde bir tek terörist kalmayıncaya kadar terörle ve teröristlerle mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz. Ahmet’imizi şehit edenlere inat, sadece öldürmeyi bilen, sadece yakmayı yıkmayı bilen, sadece tahrip etmeyi bilen bölücü terör örgütüne inat, biz bu şehirde kardeşliği, huzuru, güveni ve Allah’ın izniyle kucaklaşmayı temin edeceğiz. Bir taraftan uzun bir süredir belediyecilik hizmetini adeta unutan şehrimize, bugün açılışını yapacağımız hizmetler gibi yeni hizmetler kazandıracağız. Bir taraftan da vatandaşımızın kalbine ve gönlüne dokunan davranış ve hizmetlerle, inşallah bu şehirde yeniden büyük bir kucaklaşmaya vesile olacağız” diye konuştu.

Gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse ilçe belediyeleri olarak kısa bir süre içerisinde halkın da beğenisini kazanan çok büyük çalışmalar yapıldığını dile getiren Vali Zorluoğlu, “Van’da çok büyük projeleri tek tek hayata geçiriyoruz. Allah’ın izniyle önümüzdeki dönemde de bu hizmetlere büyük bir gayretle devam edeceğiz. Teyzelerimizin, amcalarımızın bizlere dualarını her gün işitiyoruz. Hükümetimize olan teşekkürlerini, dualarını her gün duyuyoruz. Hayatında ilk kez asfaltla tanışan bir teyzemizin duası benim hala kulaklarımdadır. Vatandaşımızın valilik ve belediye bakımından hizmet memnuniyeti üst seviyededir. Bu memleketi bir süreden beridir hizmetsiz bırakan ve kamu kaynaklarını maalesef hizmete değil de başka yerlere aktaranlar, bu hizmetlerden rahatsız oluyor. Bir takım abuk-sabuk eleştiriler kulağımıza geliyor. Bu eleştiriler, bu şehirde 8-9 yıldır bir tek eser ortaya koyamayanların son çırpınışlarıdır” dedi.

Vali Zorluoğlu, hizmete açılan parkın şehit ismiyle sonsuza kadar yaşayacağına inandığını aktararak, sözlerine şöyle devam etti:

“Açılışını yaptığımız bu park, cesameti bakımından çok büyük olmasa da kaymakamımızın ince davranışıyla çok daha büyük bir mana kazanmıştır. Hain terör örgütü tarafından şehit edilen Ahmet Çam kardeşimizin adının bu parka verilmesi büyük anlam ifade etmektedir. Çubuk’tan teşrif eden, bizi onurlandıran şehit ailemize teşekkür ediyorum. Çubuk kaymakamımıza, belediye başkanımıza, şehit ailemizi sahiplenip buraya kadar getirdikleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Parkımızın ilçemize ve Van’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Şehit eşi Emine Çam da, açılışı yapılan parka eşi Ahmet Çam’ın ismini veren İpekyolu Belediyesine teşekkür ederek, tüm güvenlik güçlerini Allah’a emanet ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ise; kendileri için park ve bahçelerin önemli olduğunu ve belediyeye bu hizmetinden dolayı teşekkürlerini bildirerek, “Asıl önemli olan aziz şehidimizin isminin bu parka verilmesidir. Vatanımızı onların canlarına borçlu olduğumuzu unutmuyoruz, unutmayacağız. Bu anlamlı parkın memleketimize ve halkımıza hayırlı olması dilekleriyle tüm şehitlere rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Vefa kelimesinin sadece İstanbul’daki bir semt adından ibaret olmadığını ifade eden Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç da, İpekyolu Belediyesini şehidimizin ismini ölümsüzleştiren çabasından dolayı tebrik etti. Başdanışman İnanç, şehitlik kavramına vurgu yapan konuşmasında, ateistlerin bile kendi ölülerine şehit demekle, bu makamın yüceliğini vurguladıklarını anlatarak, huzur iklimi oluşsun diye kanını, canını veren şehitlerimiz karşısında kendilerini değersiz hissettiklerini sözlerine ekledi.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici de, ülkemizin birliğini ve huzurunu temin etmek üzere görev yapan Ahmet Çam’ın görevi başında hunharca katledildiğini söyleyerek, gerekirse şehitler vermeye devam ederek, mücadelelerini aynı kararlılıkla sürdüreceklerini aktardı.

Çubuk ilçesi halkının selamlarıyla katılımcıların huzuruna çıkan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan ise, ilçenin bugüne kadar 65 şehit verdiğini belirterek, “Şehitlerimizden biri de Ahmet Çam kardeşimizdir. İpekyolu Kaymakamımız da bir Çubuklu ve şehidimize verdiği değerin bir göstergesi olarak, bu parkı yaptırmıştır. Van’da huzur ve mutluluk dolu bir hava teneffüs etmekten memnuniyet duyduk. Bu ortamın tesisinde katkısı bulunanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk de, konuşmasında tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade ederek, parkın ilçe halkına ve Van’a hayırlı olmasını diledi.

Vali Zorluoğlu’nun, şehidin ailesine günün anısına hazırlanan plaketi takdimi sonrasında, dualar eşliğinde parkın açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri ve şehidin ailesi, parkta ve içerisinde oluşturulan kitap kafede incelemelerde bulundu.

Şehit Polis Memuru Ahmet Çam adına yapılan parkın açılışına Vali Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra şehidin ailesi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Van YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Demirel, Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, siyasi parti il başkanları, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.