Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit polis babaya asker selamıyla veda

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde trafik kazası sonucu şehit olan polis memuru Mahmut Sarıtaş (30) için Denizli Emniyet Müdürlüğü binası önünde resmi tören düzenlendi. Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı.Denizli’nin Merkezefendi...

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2016 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2016 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde trafik kazası sonucu şehit olan polis memuru Mahmut Sarıtaş (30) için Denizli Emniyet Müdürlüğü binası önünde resmi tören düzenlendi. Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı.
Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Adalet Mahallesi’nde meydana gelen trafik kazası sonucu kaldırıldığı hastanede şehit düşen polis memuru Mahmut Sarıtaş (30) Denizli il Emniyet Müdürlüğü binası önünde yapılan resmi törenin ardından yarın toprağa verilmek üzere memleketi Manisa’nın Salihli ilçesine gönderildi.
2006 yılında göreve Afyonkarahisar’da polis MYO’dan mezun olduktan sonra Ankara’da göreve başlayan şehit Sarıtaş, evli ve 3.5 yaşında bir erkek çocuk babasıydı. Annesi vefat eden şehidin babası Türkeri Sevim ise, oğlunun meslektaşlarının yardımıyla ayakta durabildi.
Oğlu ve eşi şehidi asker selamıyla uğurladı
Cenaze aracıyla Denizli Emniyet Müdürlüğü Binası önüne getirilen Şehit Mahmut’un Türk bayrağına sarılı tabutu polis mangası tarafından omuzlara alındığı sırada polis arkadaşları, yakınları ve eşi gözyaşları döktü. Güçlükle ayakta duran Şehit eşi Sevim Sarıtaş, cenaze geldiği sırada tabutu asker selamıyla karşıladı. Törene katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, şehit babası ve eşine başsağlığı diledi. Şehit eşi Sevim, “Her geçen gün ikisi için yaşıyorum. Güçlü bir polis eşi olduğum için evladımla beraber ayakta duracağız. Benim kocam güçlüydü. Mücadele etti, onu utandırmayacağım” diyerek göz yaşı döktü.
İstiklal Marşı okunduğu sırada şehit oğlu, Furkan Sevim (3.5) babasına annesinin omzunda asker selamı verdi.
İstiklal Marşının ardından şehidin geçmişi okundu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ise kısa bir konuşma yaptı.
Yapılan konuşmanın ardından okunan dua ile tören sona erdi. Törenin ardından şehit tabutu götürülürken, şehit eşi, omuzunda oğlu Furkan ile, "İstediğin gibi Furkan, yukarılardan bakacak sana. Şimdi benim omuzumda, merak etme, senin motoruna binecek. Her gün eksilen bir gün olduğu için yaşayacağız. Biliyorum orada bizi bekleyeceksin. Gözün açık gitmesin helalim, gözün arkada kalmasın. Onun için yaşıyorum" diye feryat etti.
Yapılan törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 11. Komando Tugayı Komutanı Topçu Albay Gültekin Yaralı, Denizli İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti ve CHP Denizli il başkanları, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Şehit Babası Türkeri ve şehit eşi Günnur Sevim, yunus ekibinde çalışma arkadaşları ve polis meslektaşları katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.