Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Polis Alagöz Toprağa Verildi

Ankara’daki bombalı terör saldırısı sonucu şehit düşen polis Nevzat Alagöz, memleketi Iğdır’da son yolculuğuna uğurlandı.Karasu Camisinden alınan Alagöz’ün cenazesi meslektaşlarının omuzlarında Karakoyunlu Asrı Mezarlığına getirildi....

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’daki bombalı terör saldırısı sonucu şehit düşen polis Nevzat Alagöz, memleketi Iğdır’da son yolculuğuna uğurlandı.
Karasu Camisinden alınan Alagöz’ün cenazesi meslektaşlarının omuzlarında Karakoyunlu Asrı Mezarlığına getirildi. Şehidin tabutuna sarılan bayrak, Vali Davut Haner tarafından babası Hüseyin Gulami Alagöz’e verildi. Cenaze töreninde konuşan Iğdır Valisi Davut Haner, binlerce yıl Allah’ın askerliğini yapmış bu milletin evlatlarının, bugün yüreğimizi yakan bu acıya sebep olan hainlerin yaptıklarını yanlarına bırakmayacağını vurguladı.
Haner, bugün burada şehidin acısını yaşadıklarını belirterek "fakat mertebelerin en yükseği olan şehitlik mertebesiyle layık olduğu cennete gitmek istiyor. O artık yüce Allah’ın rahmet kanatlarının altındadır. O bize değil biz onun şefaatine muhtacız. Bu ülkeyi yüz yıl önce işgal etmeye, parçalamaya çalışan dış güçlere karşı Iğdır’da yaşayan her insanımız nasıl ki o belayı def etmek için birlikte mücadele etmişse; bugün yine el birliğiyle, gönül birliğiyle bu ihanet oyununu bozacaktır."
“BU MİLLET ALLAH’IN TAKDİR ETTİĞİ BİR MİLLETTİR”
Haner, bu milletin Allah’ın takdir ettiği bir millet olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Bu millet binlerce yıldır önüne gelmiş her engeli ve ihaneti aşmış ve bugüne gelmiş bir millettir. Vatan kurmak, devlet kurmak kolay değildir. Bu millet bunları yapmıştır. Binlerce yıl Allah’ın askerliğini yapmış bu milletin evlatları, bugün yüreğimizi yakan bu acıya sebep olan hainlerin yaptıklarını yanlarına bırakmayacaktır. Onlar bu millete yaşattıkları acıların girdabında kaybolup yok olacaktır. Yine bu millet dimdik ayakta, bu topraklarda kalacaktır."
Milletimizin çok acı yaşadığını ve hâlâ yaşanmaya devam ettiğini belirten Vali Haner, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ülkemiz bir ihanet çemberi ile kuşatılmak isteniyor. İşte bu oyunun bizlerin basireti, dirayeti, imanı ve el birliğiyle bozacaktır. Biz acılardan acı çıkaran insan değiliz; hele mertebelerin en yükseği şehidimizin acısından acı çıkaracak değiliz. Bunun şefaatine nail olmaya layık olacağız. Hainlerin oyunlarını, bu hainler nereden çıkarsa çıksın, en yakınımızdan çıksa da, içimizden de çıksa bunlara hak ettikleri ders er geç verilecektir, şu an da verilmektedir. Hain odaklar, devletimizin kahredici gücüyle yok edilmektedir. Bu devlet kolay kurulmadı. Biz buraya mührünü koymuş bir milletiz. Burada hep dik olacağız. Bu şehitlerimizin kanı, bunun en büyük teminatıdır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından cenaze namazı kılındı. Alagöz, dualarla toprağa verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.