Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Ömer Halisdemir anısına köşe

Eskişehir’de özel bir eğitim kurumu tarafından, öğrencilerin 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanı Şehit Ömer Halisdemir’i daha iyi tanımaları ve anlamaları için şehidin fotoğraflarının ve yazıların bulunduğu bir köşe oluşturuldu.Eskibağlar...

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2016 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2016 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehit Ömer Halisdemir anısına köşe
Eskişehir’de özel bir eğitim kurumu tarafından, öğrencilerin 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanı Şehit Ömer Halisdemir’i daha iyi tanımaları ve anlamaları için şehidin fotoğraflarının ve yazıların bulunduğu bir köşe oluşturuldu.
Eskibağlar Mahallesi Nazif Yörükçü Sokak üzerinde bulunan eğitim kurumu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara’daki Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi’yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir anısına ‘Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür ve Sanat Köşesi’ isimli bir köşe oluşturdu. Öğrencilerin Ömer Halisdemir’i ve diğer şehitleri daha iyi anlamaları için oluşturulan köşede Ömer Halisdemir’in fotoğrafları, şehidin hikayesi ve şehitler hakkında kaleme alınan yazılar bulunuyor. Köşenin açılışına AK Parti Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Özata, Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, Bilimsel Yaklaşım Etüt Eğitim Merkezi Kurucusu Metin Bilgesoy, eğitim kurumu çalışanları, öğrenciler ve çok sayıda genç katıldı.
"Gençlerimiz bu köşeyle Ömer Halisdemir’i daha iyi tanıyacak"
Açtıkları köşeyle alakalı düşüncelerini dile getiren Bilgesoy, 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanlarından olan Şehit Ömer Halisdemir’in sürekli akıllarında, dualarında ve hayallerinde olduğunu belirtti. Bunun için ne yapabileceklerini düşündüklerini ve bir köşe oluşturmaya karar verdiklerini anlatan Bilgesoy, “Bu köşeyle gençlerimiz Ömer Halisdemir’i daha iyi tanıyacak ve onun şehit olma ruhunu daha iyi anlayacak. Bizim için önemli olan bu. Atatürk Çanakkale’de ‘Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum!’ demişti. Bugün Zekai Aksakallı komutanımız da benzer bir emir verdi Ömer Halisdemir’e. Ömer Halisdemir bu ülkede bir tane değil milyonlarca. İnşallah biz hem Ömer Halisdemirler yetiştireceğiz hem de Zekai Aksallılar yetiştireceğiz. Bu şuur ve düşünceyle köşemizi oluşturduk. Öğrencilerimizi de bu şekilde yönlendirmeye devam edeceğiz. Öğrencilerimizin de köşeyi oluşturmaya başladığımızdan itibaren bu konuta ilgileri arttı. Şehidimiz ve tarihimiz üzerine daha çok çalışma yapmaya başladılar. Ömer Halisdemir’i daha iyi tanıyarak onun şehit olma amacını kavramak için çalışmalar yaptılar. Bizim hazırladığımız bu köşeyle de farkındalıkları sürecek. Bizim de bu konuda çalışmalarımız devam edecek” dedi.
"Bir eğitim kurumunda böyle bir köşe olması gelecek adına umut verici"
Gençlere tarih boyunca örnek alınacak bir kahramanlık hikayesi bırakan Şehit Ömer Halisdemir için oluşturulan köşeyi değerlendiren Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş ise, “Şehidimiz Ömer Halisdemir’e hepimizin sahip çıkması gerekir. Özellikle öğrencilerimizin eğitim gördüğü yerlerde böyle bir kurumda bu tarz bir köşenin olması, geleceğe dair umutlarımızı artırıcı bir durum. Gençlerin geleceğe bakış açısını değiştirecek bir durum bu. Onun için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Akil gençler olarak biz de 350 gencimizle birlikte şehidimizin mezarını ziyaret ederek babasıyla görüştük. Çanakkale ruhu diye bu işin içine girdik biz. Şehidimiz Ömer Halisdemir başta olmak üzere ikinci darbeye karşı direnen bütün şehitlerimiz, bizlere ikinci Çanakkale’yi yaşatmışlardır. Bizler de bu kahramanlıkları hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Şehimizin yolu yolumuzdur, ailesi de ailemizdir” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.