Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit oğlunu son yolculuğuna uğurlayamadı

Diyarbakır’daki patlamada şehit düşen Adıyamanlı Nazif Kaplan’ın olay esnasında ameliyatta olan babası, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Şehidin babası oğlunu son yolculuğuna da uğurlayamadı.Diyarbakır Bölge Trafik Denetleme...

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’daki patlamada şehit düşen Adıyamanlı Nazif Kaplan’ın olay esnasında ameliyatta olan babası, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Şehidin babası oğlunu son yolculuğuna da uğurlayamadı.
Diyarbakır Bölge Trafik Denetleme İstasyonu’na bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında şehit olan Adıyamanlı Polis Memuru Nazif Kaplan’ın cenazesi (29), Diyarbakır’daki törenin ardından memleketi Adıyaman’ın Kahta ilçesine getirildi.
Önce baba evine getirilen şehidin naaşını taşıyan cenaze aracı sokağa girdiğinde Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yükseldi. Baygınlık geçiren şehidin yakınları vatandaşlar tarafından omuzlarda ambulansa taşındı. Baba ocağına son kez getirilen şehit Nazif Kaplan’ın cenazesi daha sonra Çağrı Camii’ne götürüldü. Tekbir seslerinin yükseldiği cenazede gözyaşları sel oldu aktı.
“Şehidimin oğlu”
Şehidin eşi Fatma Kaplan cenazeye kucağında 1 buçuk yaşındaki çocuğu Ali Eymen ile birlikte bayan polislerin yardımıyla geldi. Ayakta durmakta güçlük çeken Fatma Kaplan, kucağındaki Ali Eymen’i göstererek, “şehidimin çocuğu” diyerek ağıtlar yaktı. Şehit eşinin bu sözleri yürekleri dağladı.
Şehidin annesi Bedriye Kaplan ise yakınlarının yardımı ile tören alanına getirildi. Kürtçe ağıtlar yakan acılı anne, tabuta sarılarak Kürtçe “Kurban olduğum Nazif, hakkımı helal ediyorum” dedi. Cenazede sinir krizleri geçiren aile yakınları ambulansa taşındı.
Şehidin babası oğlunu uğurlayamadı
Daha önceden kalp ameliyatı olduğu öğrenilen şehidin babası Abuzer Kaplan, Adana’da beyin ameliyatı olduğu sırada terör örgütü PKK tarafından oğlu Nazif Kaplan şehit edildi. Adana’da beyin ameliyatı geçiren baba Abuzer Kaplan, ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesine bağlandı. Oğlunun şehit olduğundan habersiz hastanede yaşam mücadelesi veren Abuzer Kaplan, oğlunu son yolculuğuna uğurlayamadı. Eşinin yanında hastanede olan anne Bedriye Kaplan, oğlunun şehit haberini alınca eşini orada bırakarak Kahta ilçesine geldi.
Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından helallik istendi. Daha sonra şehidin naaşı Kahta Karşıya Mezarlığı’nda bulunan aile mezarlığına defnedildi.
Yedi yıllık polis memuru olan Nazif Kaplan’ın 5 yaşında Emir Asaf, 1 buçuk yaşında Ali Eymen adında iki çocuğunun olduğu öğrenildi.
Cenaze törenine Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Jandarma Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, kurum ve kuruluş temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.