Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Köy Korucular Toprağa Verildi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lılar tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan köy korucuları Eshet Yeşil ve Ahmet Demircan, düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 22:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehit Köy Korucular Toprağa Verildi
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lılar tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan köy korucuları Eshet Yeşil ve Ahmet Demircan, düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.
Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında düzenlenen törene Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Demiray Demirci, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, kamu kurum ve kuruluş amirleri, asker, polis ve şehit yakınları katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehit köy korucuların Türk bayrağına sarılı naaşları tören alanına getirilerek, öz geçmişleri okundu. İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Demiray Demirci tarafından yapılan konuşmanın ardından okunan dualarla şehitlerin naaşları, defnedilmek üzere Şemdinli ilçesine bağlı Korgan Köyü Üzümkıran Mezrasına uğurlandı. Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Şemdinli İlçesi Kaymakamı Murat Öztürk ve İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ile birlikte Üzümkıran Mezrasına giden Vali Toprak, buradaki törene de katılarak şehit aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu. Üzümkıran Camii’nde cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit köy korucuların naaşların buradaki aile mezarlığına götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.
Daha sonra Vali Toprak, şehit ailelerine Türk bayrağı hediye ederek vatanına ve milletine hayırlı evlatlar yetiştirdikleri için teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.