Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Korucular Son Yolculuklarına Uğurlandı

Mardin’in Midyat ilçesinde dün bombalı araç saldırısı sonucu şehit olan 2 geçici köy korucusu yüzlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuklarına uğurlandı.Midyat’ta bağlı Anıtlı Köyü’nde dün akşam saatlerinde Anıtlı...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Midyat ilçesinde dün bombalı araç saldırısı sonucu şehit olan 2 geçici köy korucusu yüzlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuklarına uğurlandı.
Midyat’ta bağlı Anıtlı Köyü’nde dün akşam saatlerinde Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı’na bombalı bir pikapla düzenlenen saldırı sonucu şehit olan geçici köy korucuları Tahsin Demir (38) ve Şehmus Boru (42) için tören düzenlendi. Mardin Selen Kışlası’nda düzenlenen törenin ardından karayolu ile uzun bir araç konvoyu eşliğinde Midyat’a getirilen şehitlerin naaşları, ailelerinin ikamet ettiği Ortaca köyüne getirildi. Köy mezarlığında şehitler için cenaze namazı kılındı.
Bu sırada, şehit Şehmus Boru’nun eşi Vesile Boru ve çocukları ile şehit Tahsin Demir’in eşi Ayşe Demir ve çocuklar tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra tabutlar omuzlarda taşınıp, dualar ve tekbirler eşliğinde toprağa verildi.
Törene, Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Midyat Kaymakam Vekili Dargeçit Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeltaş, 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Midyat Garnizon Komutanı Vekili Albay Mehmet Uysal, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve yüzlerce vatandaş katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.