Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit kızından buruk karne sevinci

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde terör örgütü PKK’nın yola döşediği mayının infilak etmesi sonucu 2015 yılında şehit olan Afyonkarahisarlı Uzman Jandarma Çavuş İzzet Taşbaş’ın 8 yaşındaki kızı Ayşe Ecrin Taşbaş, karne sevincine babasını da ortak edememenin burukluğunu yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde terör örgütü PKK’nın yola döşediği mayının infilak etmesi sonucu 2015 yılında şehit olan Afyonkarahisarlı Uzman Jandarma Çavuş İzzet Taşbaş’ın 8 yaşındaki kızı Ayşe Ecrin Taşbaş, karne sevincine babasını da ortak edememenin burukluğunu yaşadı.

Afyonkarahisar’da özel bir okulda karne alan Şehit Uzman Jandarma İzzet Taşbaş’ın kızı Ayşe Taşbaş, karne sevincini babasız yaşamanın burukluğunu yaşadı. Öğretmeninin ve arkadaşlarını çok sevdiğini ifade eden 8 yaşındaki Ayşe Taşbaş, “Karnem çok iyi. Notlarımın hepside pekiyi. Öğretmenime ve arkadaşlarımı çok seviyorum” diye konuştu.

“Eşim olsa her karnesinde gelmek isterdi”

Kızının karne heyecanıyla ilgili duygularını İHA Muhabirine anlatan şehit eşi Ummuhan Taşbaş, duygulanarak, “Buraya gelirken hep şey düşündüm, eşim olsa her karnesinde gelmek isterdi. Çünkü büyük kızım da var, onun her karnesinde yanındaydı. Bugün karne günü, üzüntü ve sevinç bir arada. Eşim şehit oldu, gururluyum ama yaşamak ve devam etmek çok zor. Çocuklar için devam ediyoruz, yaşıyoruz. İki tane kızım var. Çocuklarımın eğitimleriyle bizzat kendim ilgileniyorum. İnşallah onları iyi yerde görmek istiyorum. Eşimde böyle isterdi zaten. Üzülüyoruz bir yandan, bir yandan da seviniyoruz. Karnesi çok güzel, inşallah böyle devam eder. Hem hüzün, hem sevinç bir arada diyelim, diyecek başka bir şey yok” dedi.

“Sınıfta bir kahramanın çocuğu olması gurur verici”

Şehit Kızı Ayşe Ecrin Taşbaş’ın öğretmeni Tuncer Güvendik ise, bir kahramanın çocuğunun sınıfta olmasından gurur duyduklarını belirterek karnesinin de çok iyi olduğuna dikkat çekti. Güvendik, “Sınıfımda bir kahramanın çocuğunun olması bizi çok mutlu etti, gurur duydum. Özellikle babasının eksikliğini hissettirmemeye çalışıyoruz. Tabii ki yerini tutamayız ama bu bizim sınıfımızın gururu, onuru Ecrin’imiz. Ecrin’in özellikleri var. Ecrin, çok merhametli, tüm arkadaşlarına yardım sever, koruyucu. Sanki büyümüşte küçülmüş gibi. Derslerinde çok başarılı. Gönül isterdi ki memleketimizde böyle şeyler olmasın ama bu vatanın elbette korunmaya ihtiyacı var. Her zamanda yeni yetiştirdiğimiz nesil bizlerde dahil olmak üzere bizde ilim ordusunu yetiştirmemiz lazım. İnşallah Ecrin’de ilim ordusunun içinde olup en iyi şekilde vatanını, milletini temsil edecek. Bu eksikliği giderecektir diye ümit ediyorum” diye konuştu.

“Keşke onunda babası olsaydı yanında, o karneyi beraber alsaydı”

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı da bugün buruk bir sevinç yaşadıklarını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Ecrinimiz kahraman şehidimiz Uzman Jandarma Çavuş İzzet Taşbaş’ın kızının karne sevincine bizler de ortak olmaya çalıştık. Hiç şüphesiz ki bu süreçte şehitler veriyoruz. Şehitlerimiz illaki yüce kitabımızda da yazdığı gibi cennetliktirler ve Peygamber efendimize komşu olacaklardır. Bu süreçte bedel ödeyen bir kısım var o bedel ödeyen kısımda şehitlerimizin çocukları, yetimleri. Ecrin Küçücük yaşında babasız kaldı. Keşke onunda babası olsaydı yanında, o karneyi beraber alsaydı” diye konuştu.

Şehit kızı Ayşe Ecrin Taşbaş, sınıf arkadaşlarıyla birlikte karnesini alarak sevincini annesi ve ablasıyla birlikte yaşadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.