Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Jandarma Er Bulut’un Naaşı Memleketi Sivas’a Getirildi

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde PKK’lı teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 21 yaşındaki Jandarma Er Salih Bulut’un naaşı memleketi Sivas’a getirildi.Gümüşhane’nin...

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde PKK’lı teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 21 yaşındaki Jandarma Er Salih Bulut’un naaşı memleketi Sivas’a getirildi.
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Harmancık Tüneli girişinde askeri araca açılan ateş sonucu Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Kavak Köyü nüfusuna kayıtlı Jandarma Er Salih Bulut ağır yaralandı. Gümüşhane’de hastaneye kaldırılan ve daha sonra Trabzon’a sevk edilen Er Salih Bulut iki gün süre yaşam mücadelesini kaybederek Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde şehit düştü. Hüsne-Nihat Bulut çiftinin üç çocuğundan en büyük olan Bulut’un naaşı Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından askeri kargo uçakla memleketi Sivas’a gönderildi. Şehidin Türk Bayrağı’na sarılı naaşını Nuri Demirağ Havalimanı’nda Vali Vekili Salih Ayhan, 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Fatih Celalettin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve şehidin yakınları karşıladı. Anne Hüsne, baba Nihat ve şehidin 17 yaşındaki kardeşi İbrahim aynı uçakla Sivas’a geldi. Şehidin yakınları ve ailesi cenazenin indirilişi sırasında gözyaşı döktü. Şehidin annesi ve babasına askeri personel destek oldu. Askeri manga tarafından cenaze aracına konulan şehidin cenazesi daha sonra Yıldızeli Devlet Hastanesi morguna getirildi. Şehidin naaşı burada ailesine gösterildi. Şehidin annesi Hüsne Bulut hastanenin morgu önünde "Kuzum, yavrum, yiğidim" diyerek uzun sürü gözyaşı döktü. Bekar olan şehidin terhisine 150 gün kaldığı öğrenildi. Şehidin cenazesi Yıldızeli ilçesine bağlı Kavak köyünde ikindi namazına müteakiben son yolculuğuna uğurlanacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.