Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit eşinin mezarı başından ayrılamadı

Mardin’in Savur ilçesinde, 15 Nisan günü askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak etmesiyle şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin’in eşi Arzu Çetin, arife günü nedeniyle...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Savur ilçesinde, 15 Nisan günü askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak etmesiyle şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin’in eşi Arzu Çetin, arife günü nedeniyle ziyaret ettiği eşinin mezarı başında uzun süre gözyaşı döktü. Şehit eşinin mezarı başından ayrılmayan acılı eş, eşinin mezarına karanfil bıraktı.
Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin organizesinde şehit aileleri arife günü nedeniyle Yukarı Tekke Mezarlığı’nda bulunan garnizon ve polis şehitliğini ziyaret etti. Ziyarette Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Bazı aileler şehitlerinin mezarlarına temizleyerek su döktü.
Mardin’in Savur ilçesinde 15 Nisan günü askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin’in eşi Arzu Çetin, çocukları 16 yaşındaki Kaan ve 12 yaşındaki Eren de ilk kez bayrama yalnız girecekler. Arife günü nedeniyle çocuklarıyla birlikte şehit Erdal Çetin’in mezarına gelen aile uzun süre gözyaşı döktü. Arzu Çetin, eşinin mezarı başından bir dakika bile ayrılamadı. Mezar taşında bulunan eşinin fotoğrafına dokunan acılı eş uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin eşi ve çocukları mezarında başında dua etti. Şehidin kız kardeşi Tuğba Çetin de mezarın başında uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin kardeşini başka bir şehit ailesi teselli ederek yalnız bırakmadı.
Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal yaptığı açıklamada, "Türk milletinin, devletinin hürriyet ve bağımsızlığı uğrunda canlarını vererek bu toprakları bize vatan yapan kahraman şehitlerimiz sizleri minnetle, şükranla anıyoruz. Aziz şehitlerimiz, vatan, vazife ve bayrak uğruna en değerli varlıklarını olan canlarınızı seve seve feda ederek şehitlik mertebesine ulaştınız. Bizlere emanet ettiğiniz şanlı bayrağımızın her karışında sizlerin aziz kanlarınız ile sulanan vatan toprakları ve en büyük mirasımız olan Türkiye Cumhuriyetini yine sizlerden aldığımız inanç ve kararlılıkla sonsuza kadar yaşatacağız. Türkiye Cumhuriyeti devleti teröre teslim olmayacak. Şehitlerimizin huzurunda söz veriyoruz. Bu milletin birlik ve beraberliğini, kardeşliğini, huzurunu bölmek ve parçalamak isteyen içeride ve dışarıda işbirlikçi hainlere karşı millet olarak eğilmeyeceğiz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.