Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Eşinin Hatıralarını Müzede Yaşatacak

Şırnak’ın Cizre ilçesinde şehit düşen 44 yaşındaki özel harekat polisi Osman Yurt’un üniforması ve kişisel eşyaları, ailesi tarafından memleketi Sivas’taki Şehitler Müzesi’ne bağışlandı. Şehidin eşi Rabia Yurt, müzedeki cansız...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ın Cizre ilçesinde şehit düşen 44 yaşındaki özel harekat polisi Osman Yurt’un üniforması ve kişisel eşyaları, ailesi tarafından memleketi Sivas’taki Şehitler Müzesi’ne bağışlandı. Şehidin eşi Rabia Yurt, müzedeki cansız mankene polis üniformasını giydirirken gözyaşlarına boğuldu.
Ordu Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaparken, 9 Şubat’ta geçici görevle gittiği Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen özel harekat polis memuru 44 yaşındaki Osman Yurt’un cenazesi memleketi Sivas’a defnedilmişti. Şehidin Ordu’da oturan eşi Rabia Yurt, bugün Osman Yurt’un eşyalarını Sivas’a getirdi. Rabia Yurt, şehit eşinin üniformasını, tespihini, çakmağını ve sigara tabakasını Yukarı Tekke Garnizon Şehitliği içinde bulunan Şehitler Müzesi’ne bağışladı. Şehidin eşi, özel harekat polisi montunu müzedeki cansız mankene giydirirken gözyaşlarına boğuldu.
Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, şehit ailesinin kendilerini kırmadığını ve eşyaların bağışlanmasını kabul ettiğini söyledi. Başkan Mustafa Hızal, "Şehidimizin yaşatılması için gerek derneğimiz olarak gerek millet olarak şehidimizi her zaman yüreğimizde taşıyoruz. Onların hiçbir zaman ölmediğini dinimizce de biliyoruz. Bunu gençlerimize, gelecek nesillerimize göstermek istiyoruz. Zaten bu duyguyla şehidimizin eşyalarını buraya koyduk. Tabi biz bundan sonraki süre içerisinde şehit gelmesini istemiyoruz. Tabii ki bu eşyaların konmasını da istemiyoruz ama maalesef son zamanlarda yaşadığımız olaylar nedeniyle bundan sonraki şehitlerimizin de eşyalarını da onlarını hatıralarını yaşatmak için buraya koyacağız" diye konuştu.
Şehit babası İsa Yurt ise konuşmakta zorlandığını belirterek, "Milletimiz var olsun. Vatan sağolsun" dedi.
Dernek başkanı Hızal ve şehit yakınları müzedeki programın ardından polis şehitliğine giderek şehit Osman Yurt’un mezarı başında dua etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.