Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Eşi Törene Sedye İle Katıldı

Mardin’in Derik ilçesinde bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz’ün naaşı, memleketine uğurlandı. Şehidi, aynı saldırıda yaralanan ve hamile olan eşi yalnız bırakmadı. Törene,...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Derik ilçesinde bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz’ün naaşı, memleketine uğurlandı. Şehidi, aynı saldırıda yaralanan ve hamile olan eşi yalnız bırakmadı. Törene, sedye ile katılan şehit eşi, gözyaşlarına boğuldu.
Mardin’in Derik ilçesi Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığı’na dün gece saat 01.00’de bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında şehit olan 29 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz için uğurlama töreni düzenlendi. 70. Mekanize Piyade Tugayı Selen Kışlası’nda düzenlenen törene, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve silah arkadaşları katıldı.
Aynı saldırıda yaralana ve 5 aylık hamile olduğu öğrenilen şehidin eşi Tuğba Öksüz de eşini yalnız bırakmadı. Sedye ile törene katılan şehit eşi, tören boyunca gözyaşlarına boğuldu.
Tören, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşının katafalka konulmasıyla başladı. Ardından, saygı duruşunda bulunulup, şehidin öz geçmişi okundu. Konuşma yapan Hava Savunma Yarbay Kubilay Karadeniz, terör örgütünün huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku oluşturmak amacıyla, çukur kazarak güvenlik güçlerine sinsice saldırdığını belirtti. Terör örgütünün vatandaşları silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek, kirli yüzünü tekrar gösterdiğini vurgulayan Karadeniz, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla, görevlerine artan inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceklerini kaydetti.
Tören, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından şehit için dua okunmasıyla sona erdi.
Şehidin naaşı, Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine uğurlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.