Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Emniyet Amiri Ve Binbaşı İçin Tören Düzenlendi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman ve Emniyet Amiri Zafer Kurt’un cenazesi düzenlenen uğurlama töreninin ardından memleketlerine...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Nusaybin ilçesinde, teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman ve Emniyet Amiri Zafer Kurt’un cenazesi düzenlenen uğurlama töreninin ardından memleketlerine gönderildi.
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin’de, teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman ve Emniyet Amiri Zafer Kurt için uğurlama töreni düzenlendi. Mardin 70’inci Mekanize Tugay Komutanlığı Selen Kışlasında yapılan törene, Vali Ömer Faruk Koçak, 7’nci Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ve şehit yakınları katıldı.
Şehitlerin cenazesinin alana getirilmesi ile başlayan törende özgeçmişleri okundu. Törende birlik adına konuşma yapan Piyade Binbaşı Orhan Veli Saykı, şunları söyledi:
“Terör örgütü, ülkemizdeki huzur ve güven ortamını bozmak, halk üzerinde korku oluşturmak maksadıyla hendek kazıp barikat kurarak personelimize kahpe ve sinsice saldırarak vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak araç yakıp, yol kesip, seyahat özgürlüğünü engelleyerek masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi bombalamak suretiyle öldürerek maskesini düşürmüş ve kirli yüzünü tekrar göstermiştir." Saykı, şöyle konuştu: "Hukuku, insan temel ve hak özgürlüklerini eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasın. Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir. Biz terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hâkimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimize daha bir inanç azim ve kararlılıkla devam edeceğiz"
Şehit yakınlarının ayakta durmakta güçlük çektiği törende, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından dua okundu. Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman’ın cenazesi İstanbul’a, Emniyet Amiri Zafer Kurt’un cenazesi Ankara’ya uğurlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.