Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Diplomatlar Törenle Anıldı

Görevleri sırasında şehit olan diplomatlar, Cebeci Asri Mezarlığı’nda bulunan Dışişleri Şehitliği’nde düzenlenen törenle anıldı.Şehit diplomatlar için Cebeci Asri Mezarlığı’nda bulunan Dışişleri Şehitliği’nde anma töreni...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Görevleri sırasında şehit olan diplomatlar, Cebeci Asri Mezarlığı’nda bulunan Dışişleri Şehitliği’nde düzenlenen törenle anıldı.
Şehit diplomatlar için Cebeci Asri Mezarlığı’nda bulunan Dışişleri Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi. Törene Dışişleri Müsteşar Yardımcıları, yabancı misyon temsilcileri ve aileler katıldı. Tören, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.
Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Muhtar Gün, yaptığı konuşmada terör saldırılarında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, “Türkiye insanlık suçu olan terör belasından ziyadesiyle zarar görmüştür. Günümüzde PKK, PYD, DAEŞ gibi terör örgütleri hain saldırılarında insanlarını kurban veren ülkemizin küresel terörle tanışması, Dışişleri Bakanlığımız mensuplarına yapılan saldırılarla olmuştur. Bakanlığımız 1970’lerden bu yana ASALA, ARA, 17 Kasım gibi terör örgütleri tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 40 mensubunu yitirmiş bir kurumdur. Türkiye hiçbir zaman tarihteki acı olay ve felaketlerden nefret ve düşmanlık çıkaran taraf olmamıştır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından dua okunarak, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı adına çelenk konuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.