Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit çocuğunun baba hasreti futbol maçıyla giderildi

Van’da, bölücü terör örgütü PKK’nın kurduğu pusu sonucu 2004 yılında şehit olan Kıdemli Uzman Çavuş Ali Bezik’in oğlu Berker Bezik’in baba özlemi artınca, valilik ve jandarma; şehit yakınları, polis ve askerlerin de katıldığı...

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2016 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’da, bölücü terör örgütü PKK’nın kurduğu pusu sonucu 2004 yılında şehit olan Kıdemli Uzman Çavuş Ali Bezik’in oğlu Berker Bezik’in baba özlemi artınca, valilik ve jandarma; şehit yakınları, polis ve askerlerin de katıldığı sürpriz bir futbol maçı düzenledi.
Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca mevkisinde 28 Haziran 2004 tarihinde bölücü terör örgütü PKK tarafından kurulan mayınlı pusunun ardından açılan çapraz ateş sonucu boynu ve kalbinden vurularak şehit olan Kıdemli Uzman Çavuş Ali Bezik (34), geride eşi Nilgün Bezik, 14 aylık oğlu Berker Bezik ve 7 yaşındaki kızı Batın Bezik’i bıraktı.
Şehidin eşi bir süre sonra Adana İl Jandarma Komutanlığı’nda işe başlarken, şehidin kızı ise üniversite sınavında psikoloji bölümünü kazandı. Babası şehit olduğunda 14 aylık olan Berker Bezik ise şimdi 12 yaşında. Berker, babasını hiç hatırlamıyor ancak annesi oğlunu eşinin hatıralarıyla büyüttüğü için Berker Bezik babası hiç şehit olmamış gibi onu tanıyor. Ancak buna rağmen Berker Bezik son zamanlarda babasını çok özlediğinden içine kapanınca, anne Bezik bu durumdan oğlunu kurtarmak için çocuğunun yaşadıklarını Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve il jandarma komutanıyla paylaştı. Vali Demirtaş, çocuğun içine kapanmaması için bir etkinlik düzenlenmesini istedi. Bunun üzerine jandarma ve polis baş başa verip şehit yakınlarıyla, asker ve polislerin birlikte olacağı bir futbol maçı organize etti. Bu organizasyondan Berker Bezik’e de haber verilmedi. Maç günü geldiğinde anne Bezik oğluna halı sahaya gideceklerini söyleyerek maç yapılacak yere getirdi. Berker Bezik, asker, polis ve şehit yakınlarını görünce çok sevindi. Şehit yakınları bir tarafta, asker ve polisler karşı tarafta maç yaptılar. Maçın başlama vuruşunu da Vali Demirtaş yaptı.
Demirtaş, şehit ailelerinin her zaman yanında olduklarını, onlarla sosyal aktivitelere katılarak çocuklara babalarının yokluğunu hissettirmemeye çalıştıklarını söyledi. Anne Bezik ise oğlunun son zamanlarda babasının yokluğundan kaynaklı durgunluğu olduğunu, bu nedenle konuyu komutana aktardığını, onların da bir futbol maçı yaparak Berker’in durgunluğunun önüne geçmeye karar verdiklerini söyledi. Bezik, Berker için yapılan maçın onun için çok iyi olduğunu, kendisine büyük bir sürpriz olduğunu ifade etti.
Berker Bezik ise kendisi için futbol maçı düzenlendiğini, böyle büyük bir organizasyon beklemediğini, küçük bir maç olacağını sandığını ancak herkesin burada olmasından çok mutlu olduğunu, babasının yokluğunu hissettirmediklerini kaydetti.
20’şer dakikadan oynanan maçın sonucu ise 3-3 berabere bitti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.