Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Çocuğuna Babasının Adı Verildi

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Ocak ayında şehit düşen ve baba evinin virane olması nedeniyle Türkiye gündemine gelen şehit Nuh Özdemir’in oğlu dünyaya geldi. Aile, bebeğe şehit babasının ismini verdi.4 Ocak’ta Diyarbakır’ın Sur ilçesinde...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehit Çocuğuna Babasının Adı Verildi
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Ocak ayında şehit düşen ve baba evinin virane olması nedeniyle Türkiye gündemine gelen şehit Nuh Özdemir’in oğlu dünyaya geldi. Aile, bebeğe şehit babasının ismini verdi.
4 Ocak’ta Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütüne karşı yapılan operasyonlarda şehit düşen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in eşi Leyla Özdemir, eşinin şehit olmasından 4 ay 22 gün sonra çocuğunu dünyaya getirdi. Samsun’da Büyük Anadolu Hastanesi’nde saat 09.00 sıralarında sezaryenle dünyaya gelen bebeğe şehit babasının adı olan ’Nuh’ ismi koyuldu.
Bebek Nuh’u ilk kez gören kişi olan şehidin babası 63 yaşındaki Mehmet Özdemir, "Bugün benim en mutlu günüm" dedi. Nuh bebek daha sonra anne Leyla Özdemir’in yanına getirildi. Anne Leyla Özdemir, ilk kez kucağına aldığı oğlunu, "Babasının emaneti, annesinin gülü, annesinin bebeği" diye sevdi. Bebeğini kucağına aldığı için çok mutlu olduğunu belirten şehit eşi Leyla Özdemir, "Şu an hiçbir şey diyemiyorum. Çocuğuma babasının ismi olan Nuh Umut ismini koyacağım" diye konuştu.
"BUGÜN BENİM EN MUTLU GÜNÜM"
Buruk bir sevinç yaşayan şehit babası Mehmet Özdemir, oğlunun emanetine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Allah’ıma bin şükür. Bugün benim en mutlu günüm. Mutluluktan başka söyleyecek kelime bulamıyorum. Allah baştan başa şen etsin. İsim olarak babasının ismini koyacağız. İsmi Nuh olacak. Annesiyle öyle olacak diye konuşmuştuk. Şehit oğlumun ismini çocuğuna veren gelinimden de Allah razı olsun. Kocasının ismini torunuma verdiği için ona teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
HASTANEDEN ŞEHİT ÇOCUĞUNA DESTEK
Şehit çocuğunun takibini sürdüreceklerini vurgulayan Büyük Anadolu Hastanesi Genel Müdürü Güner Armutlu, "Sevincimiz var ama buruk bir sevincimiz var. 1 Nuh gidiyor, bin Nuh geliyor peşinden. Allah’ın izniyle bu memleketi bölmeye çalışanlar, bunu asla başaramayacaklar. Biz bu anlayış ve yaklaşımdayız. Yeni dünyaya gelen Nuh, bizim çocuğumuzdur, bizim evladımızdır. Nuh’u biz bundan sonraki hayatında da hep takip edeceğiz. Şehide olan vazifemizi fazlasıyla yerine getirmeye çalışacağız. İnşallah Nuh’un kaderi ve bahtı çok açık olur. Bu memlekete babasının yarım bıraktığı işleri tamamlayıp, daha üst seviyeye getirecek şekilde görev yapar. Biz annesine ve geride kalanlara bu buruk sevincin hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.
Şehit Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in Ordu’nun Akkuş ilçesindeki sıvasız ve tuğladan evi Türkiye’de gündem olmuş ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir ev yapılması için çalışmalar başlatılmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.