Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in ismi Antalya’da köprüye verildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Antalya’da iki mahalleyi birbirine bağlayan köprüye 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin başarısız olmasında büyük rol oynayan kahraman şehit Piyade Astsubay Kıdemli...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Antalya’da iki mahalleyi birbirine bağlayan köprüye 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin başarısız olmasında büyük rol oynayan kahraman şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in ismini verdi.
15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin başarısız olmasında büyük rol oynayan şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in ismi Antalya’da bir köprüye verildi. Cuntacıların stratejik konumdaki Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmesini darbeci generali başından vurarak engelleyen Astsubay Ömer Halisdemir, darbeciler tarafından şehit edilmişti. Yaşanan çatışma sonrası Özel Kuvvetler Komutanlığı darbecilere teslim edilmemişti.
Ülkenin bekasında bu kadar büyük rol oynayan kahraman şehidimize minnettar olduklarının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bakanlık olarak şehidimizin aziz hatırasını yaşatmak için çalışmalar yapıyoruz. Şehidimizin memleketi olan Niğde’de Ömer Halisdemir adına bir hatıra ormanı oluşturduk. Şimdi ise Antalya’da Gazipaşa Yeniköy ve Alanya Çamlıca mahallelerini bağlayan ve hizmete aldığımız köprüye şehidimizin ismini verdik. Böylece kahraman şehidimizin adı sonsuza kadar yaşayacak” dedi.
Köprü iki mahallenin Alanya ve Gazipaşa ile irtibatını sağlıyor
Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Köprüsü, Koca Evli-Burhan Dere ile Maarif-Bağlı Koyak yollarını birbirine bağlayan gidiş ve geliş olmak üzere 25 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğinde inşa edilerek ulaşıma açıldı. Köprü, yaklaşık 750 nüfuslu Gazipaşa’nın Yeniköy Mahallesi ile yaklaşık bin 200 nüfuslu Alanya’nın Çamlıca Mahallesi’ni birbirine bağlıyor. Köprü ile aynı zamanda orman ürünlerinin taşınmasında ciddi bir ekonomik tasarruf sağlanacak ve orman yangınları ile mücadelede ekiplerin hareket kabiliyeti artırılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.