Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Askerin Adı, Görev Yaptığı Karakolda Yaşayacak

Kilis’in Elbeyli ilçesindeki Dağ Hudut Karakolu bölgesinde geçen yıl terör örgütü üyeleri ile çıkan silahlı çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Yalçın Nane’nin ismi, gerçekleştirilen tören ile görev yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehit Askerin Adı, Görev Yaptığı Karakolda Yaşayacak
Kilis’in Elbeyli ilçesindeki Dağ Hudut Karakolu bölgesinde geçen yıl terör örgütü üyeleri ile çıkan silahlı çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Yalçın Nane’nin ismi, gerçekleştirilen tören ile görev yaptığı karakola verildi.
Dağ Hudut Karakolunda düzenlenen törene Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, şehidin annesi ile eşi ve kendisiyle aynı adı taşıyan 9 aylık oğlu katıldı.
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından şehidin eşi Seher Nane’ye günün anlam ve önemi için, Komutan Erbaş tarafından şilt takdim edildi.
Törende konuşan Tuğgeneral Soysal, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığında görevli Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Yalçın Nane’nin, vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin birlik ve beraberliği uğruna 23 Temmuz 2015 günü Elbeyli ilçesindeki Dağ Hudut Karakolu bölgesinde terör örgütü mensupları ile çıkan silahlı çatışmada şehit olduğunu ve rütbelerin en yükseği olan şehadet mertebesine eriştiğini söyledi.
Daha sonra Şehit Yalçın Nane’nin ismini ölümsüzleştirmek amacıyla eski ismi Dağ Hudut Karakolu olan yere, törenle şehidin ismi verildi.
Şehidin ismini taşıyan ve üzerinde askeri kıyafet bulunan 9 aylık oğlu Yalçın Nane’yi kucağına alarak uzun süre seven Vali Tapsız, aileye başsağlığı dileyerek, bu vatanın bölünmez bütünlüğüne müdahale etmek isteyen terör örgütlerinin cezasının verileceğini kaydetti.
Ardından Vali Tapsız, askeri yetkililer ve şehidin ailesi, karakol içerisinde bulunan gözetleme kulesine çıkarak bir süre burada sınırı izlediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.