Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Askerin 1,5 Yaşındaki Oğlundan Yürek Dağlayan Feryat

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Muhammed Said Çelik’in 1,5 yaşındaki oğlunun, cenaze töreninde sarf ettiği “Baba” kelimesi, yürekleri dağladı.Uzman Jandarma 1. Kademe Çavuş Muhammed...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehit Askerin 1,5 Yaşındaki Oğlundan Yürek Dağlayan Feryat
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Muhammed Said Çelik’in 1,5 yaşındaki oğlunun, cenaze töreninde sarf ettiği “Baba” kelimesi, yürekleri dağladı.
Uzman Jandarma 1. Kademe Çavuş Muhammed Said Çelik, bu sabah Diyarbakır’ın Bismil ilçesindeki evinden çıkıp, birliğine gitmek üzere özel aracına bindiği sırada, terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırı sonucu olay yerinde şehit oldu. Şehit asker için Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde tören düzenlendi. Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, askeri erkan, şehidin eşi ve 1,5 yaşındaki oğlu, aile yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, şehidin naaşının ambulanstan alınarak, katafalka bırakılmasıyla başladı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Çelik’in öz geçmişi okundu.
Öz geçmişinin okunmasının ardından konuşan Jandarma Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, son zamanlarda bölücü terör örgütünün ülkedeki huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik olarak hendek kazarak, barikat kurduğunu belirterek, “Personelimize kahpece ve sinsice saldırdılar. Vatandaşımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, yol kesip ve seyahat özgürlüğünü engelleyerek tehdit ederek eylemlerin altına girmişlerdir. Hedef gözetmeksizin saldırıları devam etmektedir. Bu alçak cinayetleri işleyenler ve bunlara alkış tutanlar bunu asla unutmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları bu caniliğin hesabını mutlaka vereceklerdir” dedi.
EŞİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU, MİNİK OĞLU ‘BABA’SINI ÇAĞIRDI
Konuşmaların ardından dini vecibeler yerine getirildi. Şehit asker Çelik’in eşi Fikriye ve 1,5 yaşındaki oğlu Yusuf birlikte el açarak, dua okudu. Minik Yusuf, sık sık annesinin göğsüne yerleştirilen babasının fotoğrafına dokunarak annesine baktı.
Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından Çelik’in cenazesi katafalktan alınarak ambulansa taşındı. Ambulansın hareket etmesiyle şehidin eşi gözyaşlarına boğulurken, minik oğlu Yusuf’un “Baba” çığlığı yürekleri dağladı. Minik Yusuf, çığlığı ile birlikte ambulansa koşmak isterken çevredekiler tarafından kucağa alındı. Minik Yusuf’un babasına seslenmesinin ardından tören alanında bulunan çok sayıda kişi gözyaşlarına boğuldu.
Törenin ardından şehit Çelik’in cenazesi memleketi Hatay’a gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.