Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Arkadaşları İçin Ağıt Yaktılar

Trabzon’un Of İlçesi’nde çeşitli meslek gruplarında çalışan 4 arkadaş geçtiğimiz yıl terörle mücadele şehit verdikleri Özel Harekat Polisi arkadaşları Necmi Çakır ve komiser Ahmet Çamur nezdinde tüm şehitler için yazdıkları,...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehit Arkadaşları İçin Ağıt Yaktılar
Trabzon’un Of İlçesi’nde çeşitli meslek gruplarında çalışan 4 arkadaş geçtiğimiz yıl terörle mücadele şehit verdikleri Özel Harekat Polisi arkadaşları Necmi Çakır ve komiser Ahmet Çamur nezdinde tüm şehitler için yazdıkları, besteledikleri ve seslendirdikleri "Darlanma Oğul" adlı ağıta klip çektiler. Kendi imkanları ile çektikleri klipte şehit babası Fahri Çakır ve şehit kardeşi Ali Kemal Çakır da rol aldı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförlüğü yapan Fazlı Gözütok, Of Belediyesi’nde çalışan Gökhan Karataş, Of İlçe Milli Eğitim Müdürülğü’nde görevli öğretmen Zafer Demir ve ilçede esnaflık yapan Yalçın Varol, ortak arkadaşları olan şehit özel harekat polisi Necmi Çakır ve komiser Ahmet Çamur için yazdıkları, besteledikleri ve seslendirdikleri "Darlanma Oğul" adlı ağıta kendi imkanları ile klip çektiler.
Klipte, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan özel harekat polisi Necmi Çakır’ın babası Fahri Çakır ile şehidin kardeşi Ali Kemal Çakır’da rol alırken, klibin yönetmenliğini asıl mesleği otobüs şoförlüğü olan Fazlı Gözütok üstlendi.
Gözütok, türkünün tüm aşamalarını kendisine ait balıkçı barınağında şekillendirdikleri için gruplarının adına da "Baraka" adını verdiklerini belirterek arkadaşları nezdinde amaçlarının şehit hassasiyetini dile getirmek olduğunu ve herhangi bir maddi beklentilerinin olmadığını söyledi. Gözütok “Dört arkadaş zaman zaman barakamda otururuz. Özel harekatçı komiserimiz Ahmet Çamur geçtiğimiz yıl Ağustos ayında şehadete kavuştuktan sonra kendisini de yakından tanıdığımızdan dolayı çok üzüldük. Bir gün barakada otururken Zafer kardeşim, sazı ile birlikte geldi. Yaklaşık 10 yıldır da sazı eline almamıştı. Bana, ’bir melodim var’ dedi. Ahmet’ten dolayı içimin yandığını da biliyordu. Ben Ahmet’in ismin kullanarak ’Ahmet’e bir ağıt yapalım’ dedim. Böyle yola çıktık. Daha sonradan canımız ciğerimiz olan Fahri babamızın evladı bizim de kardeşimiz Necmi kardeşimiz Kasım ayında şehit oldu. Artık bu bize görev oldu. Hiç bir tecrübemiz olmamasına rağmen yola çıktık ve bazı ağabeylerimizden destek aldık ve bu ağıtı yazdık, sonrasında da klip çektik" dedi.
Ağıtın beste ve müziğini yapan Of Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli öğretmen Zafer Demir de Türk Milleti’nin duygularını dile getirmeye çalıştıklarını ifade ederek "Ben müziğini ve bestesini yaptım. Yalçın kardeşim de sözlerini yazdı. Ekip olarak böyle bir şey çıktı. 10 yıldır bağlama çalmamıştım. Duyguları hissederek bir melodi yaptık. İyi olsun, kalıcı bir eser olsun şehitlerimizin adını yaşatalım diye 6 ayda hazırladık. Maddi anlamda da iş adamlarından katkı aldık. Bu yangın hemen hemen her ilimizde var. Onların sesi bizim de sesimiz” diye konuştu.
Ağıtı seslendirenlerden Gökhan Karataş ise “Biz bunu seslendirdiğimiz zaman bu kadar profesyonel, bu kadar kitlelere ulaşacağını hiç tahmin etmedik. Bu klip bize yaklaşık 11 bin TL mal oldu. İş adamlarımız bize destek oldu” şeklinde konuştu.
Klipte rol alan şehit babası Fahri Çakır ise oğlunun da mezarının yer aldığı klibin çekimlerine gururla katıldığını söyledi. Çakır "Çekimler için bana geldiklerinde ’Ne demek benim evladımı yaşatacaksınız, ’Ne istiyorsanız hazırım’ dedim. Oğlum devamlı annesini arardı, annesi de kendisine nasihat ederdi, ’oğlum kendini kolla’ diye. O da annesine ’Benim şehit olmamı istemiyormusun, şehit olursam da hiç kimse devletin aleyhine konuşmasın’ derdi. Annesi söyledikleri gerçek olur diye bize bunları anlatmıyordu. Klibi izledim çok güzel oldu. Allah razı olsun, oğlum için böyle bir klip hazırladılar. Şehit bütün Türkiye’nin şehidi. Sadece benim şehidim değil herkesin şehidi” ifadelerini kullandı.
Şehit kardeşi Ali Kemal Çakır da hazırlanan klibi günde yaklaşık 10 defa izlediğin ifade ederek ”Arkadaşlarımıza teşekkür ederim duygularımıza tercüman oldular. Şehidimizi bizimle beraber sahiplendiler. Çok güzel bir çalışma oldu. Bana bu dinlettiklerinde günde 10 defadan fazla izliyordum. İzleyenlerde çok güzel olduğunu söylediler” dedi.
Öte yandan klip sosyal medyada şehit yakınları tarafından paylaşılıyor ve yoğun ilgi görüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.