Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Annesinden Duygulandıran Sözler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, şehit Hikmet Özdemir’in ailesini ziyaret etti. 1993 yılında şehit olan Hikmet Özdemir’in annesi Kadriye Özdemir, “Bu cennet vatan, hepimize...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehit Annesinden Duygulandıran Sözler
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, şehit Hikmet Özdemir’in ailesini ziyaret etti. 1993 yılında şehit olan Hikmet Özdemir’in annesi Kadriye Özdemir, “Bu cennet vatan, hepimize de yeter, neyi paylaşamıyoruz” diyerek terör olaylarına tepki gösterdi.
Şehitler Haftası anma programları çerçevesinde, Malatya’da ilk kez tüm şehit aileleri, resmi kurum ve kuruluşların müdürleri tarafından ziyaret ediliyor. Malatya Valiliği tarafından organize edilen programlar dahilinde, kentteki her bir resmi kurum müdür ve amiri, daha önceden belirlenen şehit ailesini ziyaret edecek. Bu kapsamda BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı ile eşi Feray Abacı, Battalgazi ilçesine bağlı Hanımınçiftliği Şehit Hikmet Özdemir Sokak’taki şehit asker Hikmet Özdemir’in ailesini ziyaret etti. Bingöl-Elazığ karayolunda, 25 Mayıs 1993 tarihinde şehit olan asker Hikmet Özdemir’in ailesiyle bir araya gelen Abacı ailesi, şehit annesiyle sohbet etti.
“DÜNYA BAŞIMIZA YIKILDI”
Şehidin yaşlı annesi Kadriye Özdemir, eşinin, oğlu Hikmet Özdemir’in şehit olmadan önce vefat ettiğini belirterek, uzun yıllar yalnız yaşadığını ve şehit aylığı ile geçindiğini söyledi. Anne Özdemir, oğlunun askerden önce nişanlandığını ve şehit olunca dünyanın adeta başlarına yıkıldığını kaydetti. Türkiye’de meydana gelen terör olayları hakkında da konuşan Özdemir, kendisinin de Kürt olduğunu ifade ederek, “Bu cennet vatan, hepimize de yeter, neyi paylaşamıyoruz” diye sordu.
Teröristlerin dış güçlerin oyununa geldiğini kaydeden Özdemir, “Artık şehit haberlerinden bıktık. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bir an önce terör durmalı. Bu cennet vatana Cenab-ı Allah her türlü imkanı vermiş. Kürt, Türk, Çerkez, Laz herkes kardeştir. Alevi Sünni kardeştir, birbirimizden farkımız yok. Farklılıklar ise zenginliğimizdir. Farklılık meydana getirenleri Allah ıslah etsin” şeklinde konuştu.
Terör olaylarından dolayı büyük üzüntü yaşadığını aktaran Özdemir, dua ederek terör olaylarının durmasını temenni etti.
BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı ise Malatya Valiliği tarafından organize edilen programlar dahilinde şehit ailesini eşiyle birlikte ziyaret ettiklerini ifade ederek, şehit yakınlarının unutulmaması gerektiğini vurguladı. Abacı, Ankara’da yaşanan hain terör saldırısı hakkında da konuşarak, “Bu cani saldırı, Türkiye’ye, Türkiye’nin bütünlüğüne, huzur ve güvenliğine yapılmış bir saldırıdır. Bu hunharca saldırı, milli iradeyi akamete uğratma hayali kuranların, milli birliği bozmaya kalkışanların saldırısıdır. Bu hain saldırı, birlikte yaşama irademize, dayanışma kültürümüze, hep birlikte oluşturduğumuz kardeşlik iklimine yapılmış bir saldırıdır. Ancak Türkiye, milli birlik ve beraberliğiyle her türlü sorunun üstesinden gelecek” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.