Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Annesi: “Oğlumun Düğün Günü Bugün”

Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit düşen Eskişehirli Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül, Eskişehir’de binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Korgeneralin taziyelerini ilettiği sırada şehit annesi Türkan Gül’ün,...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit düşen Eskişehirli Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül, Eskişehir’de binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Korgeneralin taziyelerini ilettiği sırada şehit annesi Türkan Gül’ün, “Oğlumun düğün günü bugün. Mutluluk gözyaşlarım. Hainler, ağlıyorum diye sevinmesinler” ifadeleri yürekleri dağladı.
25 yaşındaki Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül, Nusaybin’deki operasyonda PKK’lı teröristlerin ateş açması sonucu ağır yaralanmış, tedavi altına alındığı hastanede kurtarılamayarak şehit olmuştu. Melis isminde bir kardeşi bulunan ve bekar olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül’ün şehit haberi, dün Gültepe Mahallesi Açıkalın Sokak’ta yaşayan baba Yücel ve anne Türkan Gül’e askeri erkanlar tarafından verilmişti.
Şehidin al bayrağa sarılı naaşı, Hava Hastanesi’nden alınarak cenaze aracıyla önce şehidin baba ocağına, burada helallik alınmasının ardından Reşadiye Camii avlusuna getirildi. Şehit Gül’ün burada kılınan cenaze namazına Vali Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma ve Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, askeri erkan, şehidin yakınları ile binlerce vatandaş katıldı.
Şehit Gül’ün cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kanlıpınar Şehitliği’nde gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.
“İÇİME KÖZÜ KOYDUN DA YAKTIN DA GİDİYORSUN OĞLUM”
Şehit annesi Türkan Gül, taziyeleri kabulü sırasında feryat ederek, “Benim tutunacak dalım kalmadı. Beni sırtıyla taşıyan kuzum, kimlere emanet ettin de gittin? Ben seni Allah’a emanet ettim oğlum. Sen beni kime ettin? İçime közü koydun da yaktın da gidiyorsun oğlum” ifadelerini kullandı.
“OĞLUMUN DÜĞÜN GÜNÜ BUGÜN”
Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma ve Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, anne Türkan Gül’e ve aile yakınlarına taziye dileklerini iletti. Bu sırada anne Gül, “Vatan sağ olsun, kınalı kuzumu vatana kurban verdim. 5 oğlum olsa 5’ini de veririm. Seve seve, güle güle gitti benim oğlum. Ağlamayacağım, hainler gülmesin ağlamıyorum. Mutluluk gözyaşlarım. Oğlumun düğün günü bugün. Mutluluk gözyaşlarım. Onlar ağlıyorum diye sevinmesinler. Daha benim arkada çok yavrularım var” dedi.
AĞABEYİNİ ASKER ÜNİFORMASIYLA UĞURLADI
Öte yandan şehidin 17 yaşındaki kız kardeşi Melis Gül, ağabeyinin cenaze törenine asker üniformasıyla geldi. Taziye dileklerinin kabulü sırasında güçlükle ayakta duran kız kardeşi, arkadaşları ve yakınları sakinleştirdi. Kız kardeş, ağabeyinin askerlerin omuzlarının üstündeki naaşının top arabasına götürüldüğü esnada ise gözyaşlarına boğuldu.
BAYILANLARA 112 MÜDAHALE ETTİ
Cami avlusunda ve cami civarında toplanan binlerce kişi şehidine son vazifesini yaptı. Şehidin cenaze namazı esnasında kalabalık arasında fenalaşan ve baygınlık geçiren vatandaşlara, alanda hazır bulunan 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.