Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit annesi: "Ben öleydim kurban olayım sana"

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 31 Ocak’ta teröristlerle girilen çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Enver Buğur’un annesi Sevim Buğur oğlunun mezarını ziyareti sırasında, "Bu Kurban Bayramı’nda...

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2016 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2016 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ın Cizre ilçesinde 31 Ocak’ta teröristlerle girilen çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Enver Buğur’un annesi Sevim Buğur oğlunun mezarını ziyareti sırasında, "Bu Kurban Bayramı’nda gelmeyeceğini niye söylemedin, ben öleydim kurban olayım sana" diyerek ağlayıp feryat etti.
İlk kez oğlu olmadan Kurban Bayramı geçirecek olan şehit annesi Sevim Buğur, Arife günü oğluyla bayramlaşmak için Asri Mezarlık’ta bulunan şehitliğe gitti. Anne Buğur mezara gelir gelmez gözyaşlarına boğularak, "Kuzum geçen yıl Kurban Bayramı’nda geldiğinde niye bu bayramda olamayacağını söylemedin. Geçen yıl kurbanımı kesmiştin kuzum, geçen sene yanımdaydın kuzum, ben öleyim kurban olayım sana, yanıma geldiğinde ’anne yanında olamayacağım çarene bak’ demedin bana. Damat evini süsledim, içinde gelin yok kuzum, evini temizledim süsledim kuzum sen yoksun. Sen hep gülerdin" dedi.
Annenin bu feryadı mezardaki herkesi ağlattı. Anne dakikalarca oğlunun mezar taşındaki fotoğrafını öpüp sevdi. Anne, oğlunun mezarındaki çiçekleri de koklayıp ağıtlar yaktı.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş Kurban Bayramı nedeniyle ziyaret ettiği şehitlikte şehit Buğur’un kabrini de ziyaret etti. Vali Demirtaş ağlayan şehit annesini teskin etmeye çalıştı.
Jandarma Uzman Çavuş Enver Buğur 31 Ocak 2016 tarihinde Şırnak’in Cizre ilçesinde bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada yaralanmış, tedavi gördüğü GATA’da şehit olmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.