Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit annesi: "Analar ağlamasın, çocuklar öksüz kalmasın"

Adana’da Ramazan Bayramı öncesi, bundan 13 yıl önce şehit olan oğlunun mezarını ziyaret eden anne Türkan Öçay, "Aradan 13 yıl geçti ancak acımızı dün gibi, yeni şehit haberleri gelince oğlum tekrar şehit olmuş gibi üzülüyorum. çocuklar...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da Ramazan Bayramı öncesi, bundan 13 yıl önce şehit olan oğlunun mezarını ziyaret eden anne Türkan Öçay, "Aradan 13 yıl geçti ancak acımızı dün gibi, yeni şehit haberleri gelince oğlum tekrar şehit olmuş gibi üzülüyorum. çocuklar öksüz kalmasın" diyerek gözyaşı döktü.
Ramazan Bayramı arifesinde, şehit annesi 64 yaşındaki Türkan Öçay 13 yıl önce Bingöl’ün Yayladere mevkiinde bölücü terör örgütü PKK’lılar tarafından şehit edilen Jandarma Uzman Erbaş oğlu Alper Öçay’ın şehitlikteki kabrini ziyaret etti. Anne Öçay önce oğlunun kabri başında dua edip daha sonra mezarındaki çiçekleri suladı. Oğlunun mezar taşındaki fotoğrafını öpüp seven şehit annesi gözyaşlarını tutamadı. Anne Öçay oğlunun 2003 yılında Bingöl’de şehit edildiğini belirterek, "Her cuma ben buradayım. Her bayramda geliyorum. Aradan 13 yıl geçti ancak acımız dün gibi yeni. 2003 yılında şehit oldu oğlum 4 aylık evliydi 26 yaşındaydı. Bingöl Yayladere’de şehit oldu bizi yakanlar kendileri de çatır çatır yansın. Her bayram ve cuma günleri geliyorum ziyarete, sanki dün ölmüş gibi hiç içimizden çıkmıyor acısı acımız büyük. Bayramı onsuz geçiriyoruz oğlum şehit olduktan sonra çok acıyan yerlerimiz var, hanımı kocaya gitti evlendi ama çocuğum olsaydı gitmezdim diyor" dedi.
Anne Öçay, her gün yeni şehit haberleri geldiğini buna çok üzüldüğünü söyleyerek, "Allah yeni şehitler getirmesin. Her gün duacıyız yeni şehit haberleri gelmemesi için. Haberleri duyunca aynı acıyı yaşıyorum dua ediyorum Allah’ım bugün gelmesin diye. Analar yanmasın, eşler dul kalmasın, çocuklar öksüz kalmasın. Yanıp tutuşuyoruz her gün dua ediyoruz. Haberleri izliyoruz şehitleri görünce aynı bizim evladımız gibi üzülüyoruz" diye gözyaşlarına boğuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.