Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Annelerinin Buruk “Anneler Günü”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, şehit anneleriyle bir araya geldiği toplantıda, "Sizler ay yıldızlı bayrağımızın her dalgalandığında duyduğumuz gururun kaynağısınız" dedi.Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, şehit anneleriyle bir araya geldiği toplantıda, "Sizler ay yıldızlı bayrağımızın her dalgalandığında duyduğumuz gururun kaynağısınız" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana Valiliği’nin himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Anneler Günü’ etkinliğinde şehit anneleri ile bir araya geldi.
Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Restaurantı’ndaki buluşmaya Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın yanı sıra Vali Mustafa Büyük ve eşi Emine Büyük, 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit anneleri ile yakınları katıldı.
Etkinlikte konuşan Vali Mustafa Büyük, ülkede teröre karşı verilen mücadele kapsamında şehitler verildiğini hatırlatarak, “Anneler Günü”nü buruk kutladıklarını söyledi.
Şehit annelerine derin sevgi ve saygılarını sunduğunu belirten Vali Büyük, “Bu vatanın birliği için, beraberliği için, bayrağımızın ilelebet dalgalanması için şehit evlatlarının arkasından ’vatan sağolsun’ diyebilecek kadar büyük bir yüreğe sahip olan şehit annelerinin sayesinde, ülkemizde huzurla ve güvenle yaşamaya devam ediyoruz. Şehit anneleri ve aileleri sayesinde birliğimizi ve beraberliğimizi sürdürürken, gelecekle ilgili olan ümidimizi muhafaza ediyoruz. Şehit annelerimize minnet ve şükran borçlu olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, hepinize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ise, konuşmasında kutsal vatan toprağı uğruna evlatlarını, eşlerini ve babalarını şehitlik mertebesine uğurlayan şehit aileleri ile kahraman gaziler ile bir araya geldiklerini söyledi.
"ANNELERİMİZ SEVİNÇ VE DERT ORTAĞIMIZ"
Yetiştirdikleri kahraman evlatları dolayısıyla şehit annelerine şükranlarını sunduğunu dile getiren Bakan Sarı, “Öncelikle tüm annelerin bu özel ve anlamlı gününü kutluyorum. Gözümüzün nuru sevinç ve dert ortağımız, göğsüne başımızı yasladığımız en büyük destekçimiz yanında her zaman çocuk kaldığımız annelerimiz için kelime seçmek onları tanımlamak çok zor” diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, annelerin çocuklarını yetiştirirken aslında bir toplumu da şekillendirdiğini vurgulayarak, “Bir milletin geleceğine anneler yön vermektedir. Bu kıymetli topluluk ifade etmiş olduğum sözlerin en güzel örneğini oluşturuyor. Çünkü sizler ay yıldızlı bayrağımızın her dalgalandığında duyduğumuz gururun kaynağısınız. Sizler vatanı uğruna canını hiçe sayan aziz şehitlerimizi yetiştiren, onlara güç veren başımızın tacı olan kişilersiniz. Vatanımızı bölmek, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı Türkiye daha da güçlenerek, bölgesinde umut kapısı olmaya devam ediyor. Sizlerin bizim başımızın üstünde yeri olduğunu bir kez daha ifade ederken, şehit eşlerinin, çocuklarının, anne ve babalarının hiçbir zaman mağdur olmalarına müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Şehit anneleriyle “Anneler Günü”nde düzenlenen etkinlik Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Vali Mustafa Büyük ve diğer protokol üyelerinin şehitlerin yakınlarıyla sohbet edip, onların taleplerini dinlemeleri ve şehitler için okunan duaların ardından son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.