Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Anası Yürek Burktu

Çanakkale Zaferinin 101’nci yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Manisa Garnizon Şehitliğinde düzenlenen törende tüm şehitler için dua edildi, şehit mezarlarına çiçek bırakıldı. 7 gün önce toprağa verilen şehit Vedat...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehit Anası Yürek Burktu
Çanakkale Zaferinin 101’nci yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Manisa Garnizon Şehitliğinde düzenlenen törende tüm şehitler için dua edildi, şehit mezarlarına çiçek bırakıldı. 7 gün önce toprağa verilen şehit Vedat Öz’ün ailesi de şehitlikteki yerini alırken şehidin annesi Bilgen Öz koklamaya doyamadığı oğlunun mezarının başından bir türlü ayrılamadı. Bilgen Öz’ün oğlunun mezarını öperek, sürekli mezar üzerindeki çiçekleri düzenlemesi yürek burktu.
18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Manisa Garnizon Şehitliğinde düzenlenen törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ümit Taydaş, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şener Tarım, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehit aileleri katıldı.
Manisa Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Muharip Gaziler Derneği’nin çelenk sunumuyla başlayan törende saygı duruşunun ardından şehitlerin anısına 3 el saygı atışı gerçekleştirildi. İstiklal Marşının okunmasının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın gönderdiği mesaj okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ümit Taydaş gerçekleştirdi. Taydaş konuşmasında, Çanakkale Zaferinin, millet olma bilincinin tohumlarının atılarak, Kurtuluş Savaşının kazanılmasına zemin hazırlayan bir prestij ve azmin mücadelesi olduğunu söyledi.
Taydaş, konuşmasına şöyle devam etti: "Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vererek bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır.” Taydaş ayrıca son aylarda terör örgütüne karşı verilen mücadelede sonuna kadar devletin arkasında olduklarını belirterek şehit düşenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.
Taydaş’ın konuşmasının ardından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehitlik Defterini imzaladı. Vali Bektaş’ın deftere yazdığı mesajda şu ifadeler yeraldı:
“Bir On Sekiz Mart eşiğinde daha aziz şehitlerimizin huzurundayız. Varlığımızı, rahatımızı ve huzurumuzu onlara borçlu olduğumuzu biliyoruz. İçinde bulunduğumuz şartlarda her geçen gün şehitlerimizin çoğaldığını da görüyoruz. Milletimizin bu toprakları vatan tutmanın, bu topraklarda çocuklarına bir gelecek inşa etmenin şehitlerimizin aziz hayatları pahasına olduğunun bilincindedir. Bu duygularla bu On sekiz Mart Gününde şehitlerimizin huzurunda milletimiz adına sunduğumuz minnet ve şükran duygularımızı aziz şehitlerimizin kabulünü arzu ediyoruz. Ruhları şad olsun.”
Vali Bektaş’ın Şehitlik defterini imzalamasının ardından protokol üyeleri tarafından Garnizon şehitliğinde yatan şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Bu arada gazi çocuğu olan 9 yaşındaki Hüseyin Konteş de giydiği askeri kıyafetle künyesi bulunamayan askerlerin mezarı başında dua ederek asker selamı verdi.
Mezar ziyareti sırasında duayı Hatuniye Camisi İmam Hatibi Hayrettin Çoban yaptırdı.
MANİSA’NIN SON ŞEHİDİ
Bu arada 18 Şubat’ta Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çıkan çatışmada ağır yaralanan ve 22 gün kaldığı GATA’da yaşam savaşını kaybederek 11 Mart tarihinde toprağa verilen Manisa’nın son şehidi olan Uzman Çavuş Vedat Öz’ün mezarı başında hüzün hakimdi. Şehidin annesi Bilgen Öz koklamaya doyamadığı oğlunun mezarının başından biran olsun ayrılamadı. Şehit oğlunu henüz 7 gün önce toprağa veren acılı anne oğlunun mezarını öperek hasret gidermeye çalıştı. Anne Öz’ün oldukça bitkin olduğu görülürken, sürekli olarak mezarın üzerindeki çiçekleri düzeltmesi yürek burktu.
Şehidin babası Şefik Öz de Manisa protokolünün taziyelerini kabul ederken, şehit oğlunun mezarı başında dua ettirdi. Okuduğu duayı oğluyla beraber tüm şehitlere gönderen baba Şefik Öz, herkese teşekkür etti. Manisa protokolü, Garnizon Şehitliğinin ardından Polis Şehitliğini de ziyaret etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.