Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Akarsu’nun Baba Evini Ziyaret Eden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül:

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Akarsu’nun baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Gül, "Bir yerde şehit olunca ilk bizi ararlar. Bir...

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2016 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2016 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Akarsu’nun baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Gül, "Bir yerde şehit olunca ilk bizi ararlar. Bir telefon geldiği zaman korkardım" dedi.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehit Uzman Çavuş İbrahim Akarsu’nun Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Yunus Emre Mahallesi Bağdat Caddesi Göksu Sokak’taki baba evine eşi Hayrunnisa Gül, Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile birlikte geldi. 11. Cumhurbaşkanı Gül’ü Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ve şehit Uzman Çavuş İbrahim Akarsu’nun ağabeyi Hasan Akarsu ile vatandaşlar karşıladı.
11. Cumhurbaşkanı Gül, "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bunu çok iyi bilirim. Bir yerde şehit olduğu zaman ilk bizi arlar. Bir telefon geldiği zaman korkardım. Maalesef bu günlerde çok, bütün memleketimizde olduğu gibi şehrimizde de kardeşin ile birlikte diğer 3 tane şehidimiz var. Ondan önce de 20 şehidimiz olmuş. Hepsinin mekanı cennet olsun. Tabii ki vatan için, millet için görevlerini yaptılar onlar. Şimdi biz de, hepimiz, bütün milletimiz görevini yapacak. Ben hep Cumhurbaşkanlığım sırasında her yıl bütün şehit ailelerini toplardım, şimdi de Tayyip Bey yapıyor. ’Bu memleketin, buranın en büyük misafirleri sizsiniz’ derdim. Bir mahalleye, bir şehre çok büyük görevler düşüyor. ’Ateş düştüğü yeri yakar’ lafını söyleriz ama öyle olmaması lazım. Hepimizin yüreğinin yandığını da dilimizle değil göstermemiz lazım. Bugünler geçer ama daha sonra hissedilir. İşte o zaman belediye başkanları, devlet görevlilerinin birinci görevi oldu ama mahalleliye, dostlara büyük görevler düşüyor. Kimi canını veriyor, biz de her şeyimizi vermemiz lazım" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.