Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit ailesine yeni ev

YENİ YAPILAN EV

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2020 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2020 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehit ailesine yeni ev

Hakkari-Şemdinli’de 9 Temmuz 2019 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca askeri araca yapılan saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara’da kurtarılamayarak şehit düşen P. Söz. Er Salih Altuntaş’ın Aybastı ilçesi Uzundere Mahallesi’nde ikamet eden ailesinin içinde oturulamayacak durumda olan evi, İçişleri Bakanlığının desteği ile yeniden yapıldı.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, şehit Salih Altuntaş’ın Aybastı’da yaşayan ailesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun destekleriyle 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak, aileye teslim edildiğini söyledi. Vali Sonel, “Hayırlı olsun. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizim baş tacımızdır. Devlet olarak her daim onların yanındayız. Bu vesileyle şehidimizi de rahmet ve dua ile anıyorum” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit babası Kenan Altuntaş’ı telefonla arayarak konu ile bizzat ilgilendiğini, şehidin ailesinin yaşadığı evin sıfırdan, yeni baştan yapılacağını ifade etmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, şehit babası Kenan Altuntaş’a verdiği sözün ardından evin yapımı 3 ay içerisinde tamamlanarak, şehidin ailesine teslim edildi.

Şehit P. Söz. Er Salih Altuntaş’ın babası Kenan, annesi Sultan Altuntaş, ”Devletimiz bizi yalnız bırakmadı. Allah razı olsun. Bizlere her zaman değer veren Devlet büyüğümüz İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Valimiz Sayın Tuncay Sonel’e yakın ilgi ve destekleri dolayısıyla teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek, duygularını dile getirdiler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.